skip to Main Content
We5ywe45yer5y (Copy)

Οι τρεις μαθήτριες που αρίστευσαν στις πανελλήνιες και το μυστικό τους

Οι «άγγελοι» της Ιατρικής

Αρωμα γυναίκας θα έχουν από τη νέα φοιτητική χρονιά οι ιατρικές σχολές, καθώς στα μητρώα τους θα εγγραφούν οι «πρώτες των πρώτων» που αρίστευσαν στις φετινές πανελλήνιες!

Η… τριάδα των κοριτσιών που σάρωσαν στις εξετάσεις αποτελείται από τις απόφοιτες Ελένη Μάνθου του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, που συγκέντρωσε 19.714 μόρια, Κωνσταντίνα Ψυχογιού του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, που «έπιασε» 19.667 μόρια και Βάσια Κατσίγιαννη του 2ου Λυκείου Πύργου, που αρίστευσε με 19.561 μόρια! Για τις δύο είναι ξεκάθαρο σε ποια πόλη θα φοιτήσουν, αφού η πρώτη έχει επιλέξει την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη δείχνει προτίμηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μόνο η γλυκιά Βάσια δεν έχει επιλέξει ακόμα την πόλη για την οποία θα βάλει πλώρη!

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου. Ηταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μου» επισημαίνει η 18χρονη Ελένη Μάνθου, η οποία έγραψε 19 στην Εκθεση, 19,8 στη Βιολογία, 19,9 στη Φυσική και 20 στη Χημεία! Οπως συμπληρώνει, το μυστικό της επιτυχίας της είναι το πρόγραμμα μελέτης που είχε καταρτίσει από τις μικρότερες τάξεις, το οποίο είχε υιοθετήσει και η Κωνσταντίνα Ψυχογιού: «Ολα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στη Γ’ λυκείου» σημειώνει η γλυκιά Κρητικιά, η οποία θα ήθελε να ασχοληθεί με τη Νευρολογία.

Σε αυτό που συμφωνούν και οι τρεις κοπέλες είναι πως η μόνη δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν το άγχος: «Οσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, αν πας με άγχος στις εξετάσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Πρέπει να πας με ηρεμία, και με πίστη στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου» τονίζει η Βάσια Κατσίγιαννη, που σκέφτεται πλέον να «ξεσκονίσει» το πιάνο της, αφού η μουσική είναι ακόμα μία μεγάλη αγάπη της, την οποία είχε βάλει στην άκρη, λόγω των πανελληνίων.

πηγη

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top