skip to Main Content
1111

Οι τράπεζες κλείνουν καταστήματα, μειώνουν προσωπικό- Αλλα 6 λουκέτα από Πειραιώς

 Συνεχίζεται η συρρίκνωση των τραπεζικών δικτύων, στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιούν οι τράπεζες με στόχο τη μείωση του προσωπικού και των λειτουργικών δαπανών τους, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Στα σχέδια που έχουν εκπονήσει, προβλέπεται ότι φέτος θα κλείσουν συνολικά 115-120 καταστήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στον κλάδο θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 800 άτομα. Η Τρ. Πειραιώς έχει προγραμματίσει να κλείσει έως 52 καταστήματα, μειώνοντας αναλογικά το προσωπικό του ομίλου της. Η Eurobank σκοπεύει να βάλει λουκέτο σε 25 καταστήματα, η Εθνική σε 20 με 25 και η Alpha Bank σε 15.

Πολλοί εργαζόμενοι σ’ αυτές τις μονάδες αποχώρησαν ήδη ή θα αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο, άλλοι έχουν μετακινηθεί. Ανακατατάξεις προσωπικού θα γίνουν σε όλο το εύρος των δικτύων, καθώς ο όγκος και η φύση των συναλλαγών αλλάζουν με την ψηφιοποίηση, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ανάπτυξη του e-banking.

Εγιναν… δυσεύρετες

Από την αρχή του έτους έχουν μπει πολλά λουκέτα και τα τραπεζικά καταστήματα σπανίζουν πλέον σε πολλές πολυάνθρωπες συνοικίες της περιοχής πρωτευούσης, ενώ στην επαρχία ολόκληρες περιοχές και μικρά αστικά κέντρα έχουν μείνει χωρίς ούτε ένα κατάστημα και οι κάτοικοι πρέπει να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα για μία συναλλαγή.

Τους δύο τελευταίους μήνες η υλοποίηση των σχεδιασμών επιβραδύνεται, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών παίρνουν υπόψη το γενικότερο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, επιδιώκοντας να αποφύγουν αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και ίσως κάποια κόντρα με την κυβέρνηση – ενόψει μάλιστα του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top