skip to Main Content
438130 (Copy)

Μητσοτάκης σε τραπεζίτες

Δεν μπορούμε να δεχθούμε μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές συναλλαγές

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών – Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές όταν με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση ορισμένων χρεώσεων.

Για την ακρίβεια δεσμεύθηκαν να επαναξιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική και να προχωρήσουν όπου κριθεί αναγκαίο σε αναπροσαρμογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες οι τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους στο θέμα των χρεώσεων ώστε να έχουν το περιθώριο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες αναπροσαρμογές στο λογισμικό τους.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαβός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Πηγή: Cnn.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top