skip to Main Content
20170406 104947

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ « Απόπλους»

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2017 πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν τις διακοπές του Πάσχα σειρά παρεμβάσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, τόσο για μαθητές όσο και για γονείς. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  • 3 παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές της Β και Γ τάξης του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, στους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αργοστολίου και στους μαθητές της Β και Γ τάξης του Γυμνασίου Κεραμειών με θέμα τις εξαρτήσεις. Συνολικά επωφελήθηκαν περίπου 170 μαθητές οι οποίοι με βιωματικό τρόπο επεξεργάστηκαν και συζήτησαν με τα στελέχη του Κέντρου απόψεις, μύθους και αλήθειες που αφορούν την χρήση ουσιών και τις εξαρτήσεις γενικότερα με στόχο τον αναστοχασμό και την επαγρύπνιση που οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν σε σχέση με τις αιτίες που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές.
  • Στα πλαίσια του θεσμού της «Θεματικής Εβδομάδας» στα Γυμνάσια υλοποιήθηκαν 2 παρεμβάσεις στους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αργοστολίου και στους μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Κεραμειών για την εξάρτηση και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση με το internet και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Συνολικά περίπου 75 μαθητές συμμετείχαν στην δράση αυτή. Ύστερα από αίτημα της προϊσταμένης του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου κας Λοβέρδου η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε επίσης στον χώρο του νηπιαγωγείου με συμμετοχή γονέων και νηπιαγωγών με στόχο την ενημέρωσή τους για το θέμα.
  • Ύστερα από πρόσκληση της αναπληρώτριας διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης κας Καλλιβωκά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων μαθητών του σχολείου για την ουσιοεξάρτηση. 30 περίπου γονείς ενημερώθηκαν για τον εθισμό στις ουσίες και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ρόλο του σχολείου και της οικογένειας στην πρόληψη της χρήσης τους από τους εφήβους.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις συνεχίζεται η λειτουργία της ομάδας γονέων παιδιών του Γυμνασίου Ιθάκης, η οποία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά το Πάσχα μετά από σειρά 7 συναντήσεων.

Τέλος ο «Απόπλους» συνεχίζει να υποδέχεται αιτήματα βοήθειας και συμβουλευτικής για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου εύχεται σε όλους καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top