skip to Main Content
ΕΛΜΕ ΚΙ17 (2)

ΚΑΤΑΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ «WEBEX» ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με ομόφωνη απόφασή του, καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική περικοπή των αποδοχών όσων συναδέλφων, υλοποίησαν την απόφαση της ΟΛΜΕ  να μην συμμετάσχουν στην εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση με «webex» όταν το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα σε αγαστή συνεργασία ο Δ/ντής Δευτ/θμιας Εκπ/σης κ. Μελισσάς Μ.και ο Δ/ντής του ΓΕΛ Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης Σ., πρωτοτυπώντας πανελλαδικά, περιέκοψαν τις αποδοχές όσων συναδέλφων δεν συμμετείχαν στην διαδικασία του «webex», όταν το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από τους μαθητές, μη θέλοντας να τους καταδώσουν. Τα συγκεκριμένα στελέχη με την κάλυψη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ οι συνάδελφοι βρισκόταν έξω από το σχολείο και στην διάθεση της υπηρεσίας, βάφτισαν  την συγκεκριμένη κινητοποίηση ως απεργία, περικόπτοντας  μέχρι και 300 ευρώ από συναδέλφους, επειδή δεν συμμετείχαν στην διαδικασία του «webex» όσο διήρκεσε η κατάληψη.  Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι απλά  μια εκδικητική στάση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» στην παραπέρα κλιμάκωση του αυταρχισμού, με την εμπλοκή πλέον όλων εκείνων των πρόθυμων στελεχών που το τελευταίο διάστημα προωθούνται, προκειμένου να την υλοποιούν κατά κεραία και δια ροπάλου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  καλεί όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την συγκεκριμένη ενέργεια. Όταν πανελλαδικά, στο επίπεδο του νομού, αλλά και  του συγκεκριμένου σχολείου έχουν χαθεί εκατοντάδες και χιλιάδες ώρες λόγω της μη κάλυψης αρκετών κενών από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, όταν το σύνολο των σχολείων  βιώνει μια τριτοκοσμική  κατάσταση στις υποδομές  και εγκληματικές εκπτώσεις  στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, όταν είναι συνεχή και αλλεπάλληλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών κ.α, αυτό που τους ενοχλεί είναι ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους, και η στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης που επιδεικνύει το εκπαιδευτικό κίνημα σε αυτόν.

Δεν πρόκειται να καμφθούμε από τον ωμό αυταρχισμό τους, δεν πρόκειται  να καταδώσουμε τους μαθητές μας που αγωνίζονται, όταν μάλιστα η Κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση ΠΙΝ και Δήμος, αλλά και  οι συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες απαξιώνουν τα αιτήματά τους που εκτός των άλλων αφορούν και την ίδια τους την ασφάλεια.

Στα παραπάνω πλαίσια το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  καλεί τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και επιστρέψουν τα παρακρατηθέντα στους συναδέλφους. Έως ότου αυτό δεν γίνεται, η κάλυψη του ποσού των περικοπών των συναδέλφων από το ταμείο αλληλοβοήθειας είναι ένα  αυτονόητο συνδικαλιστικό και ηθικό καθήκον.

Ο αγώνας μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική την κατηγοριοποίηση και την εμπορευματοποίηση των σχολείων, την συνεχή υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων  και τον αυταρχισμό συνεχίζεται και είναι υπόθεση όλων μας.

Αργοστόλι 19/12/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top