skip to Main Content
κυβερνητης DARING οδο Ντεριν05

Κατάθεση στεφάνου από τον Κυβερνήτη του HMS DARING D32

Κατάθεση στεφάνου από τον Κυβερνήτη του HMS DARING D32 και βόλτα στην οδό Ντέριν στο Αργοστόλι

(φωτο εξώφυλλου Peter Lee)

Μετά την επίσημη υποδοχή στον ΚΕΦΑΛΟ,  ο Κυβερνήτης του  βρετανικού πλοίου του HMS DARING, D32, με τους συνοδούς του και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών κατευθύνθηκαν στην οδό Ντέριν , (εκκλησία Ρακατζή) όπου βρίσκεται η πλάκα ευχαριστιών για την προσφορά του  πληρώματος στο σεισμόπληκτο Αργοστόλι.

Στην οδό Ντέριν τον περίμεναν και κάτοικοι της οδού , ενώ ο Διονύσης Λυκούδης (φωτο) ο οποίος καθάρισε εθελοντικά τον χώρο για να είναι σήμερα καθαρός , προσέφερε στον Κυβερνήτη τριαντάφυλλα απο τον κήπο του.

Την επίσκεψη του Κυβερνήτη κάλυψε δημοσιογραφικά και ο Βρετανός δημοσιογράφος που ζει μόνιμα στο νησί μας Peter Lee.

Στη συνέχεια ο κυβερνήτης κατέθεσε στεφάνι στο σημείο της πλακέτας και είχε την καλοσύνη μαζί με τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο να περπατήσουν στο μικρό γραφικό δρομάκι και να χαιρετήσουν τους κατοίκους. Ιδαίτερη ήταν η συγκίνηση του νεαρού Κυβερνήτη όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει η ταμπέλα του δρόμου με το όνομα του πλοίου και ζήτησε να φω τογραφηθεί.

Υποδοχή και κατάθεση στεφάνου

Οι Βρετανοί έχουν ως σύμβολο πένθους και θυσίας την κατακόκκινη παπαρούνα που για αυτύς συμβολίζει το αίμα με το κόκκινο χρώμα της και τον θάνατο με τους μαύρους στήμονες.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top