skip to Main Content
Iera Synodos2 (Copy)

Ιερά Σύνοδος: Προτροπή στους πιστούς για εμβολιασμό ή test πριν την είσοδο στους ναούς

Εγκύκλιο έστειλε η Ιερά Σύνοδος καλώντας όλους τους πιστούς να τηρούν «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού» προτρέποντας ταυτόχρονα στον εμβολιασμό και στην προσέλευση των μη εμβολιασμένων μετά τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ rapid ή μοριακού.

Επίσης τονίζει την υποχρέωση κληρικών, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με υποχρέωση των ελέγχων από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και η ΔΙΣ ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Νωρίτερα, τόσο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, όσο και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ανακοίνωσαν με επιστολές τους αυστηρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι και την αργία, σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν κατά της covid-19, αλλά και απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δίνοντας διορία μίας εβδομάδας.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top