skip to Main Content
An

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

an

Συνάντηση για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας που περιλαμβάνει την διανομή τροφίμων στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Γάκης από την πλευρά του Δήμου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς και ο υπεύθυνος του προγράμματος για την Περιφέρεια, περιφερειακός σύμβουλος Νικόλας Βαλλιανάτος.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο Δήμος θα εξασφαλίσει στην Περιφέρεια ακίνητό του όπου θα φιλοξενηθεί η κεντρική αποθήκη από όπου θα φεύγουν τα τρόφιμα προς τα κέντρα διανομής.

Ο Δήμος με επικεφαλής τον ΟΚΑΠ έχει προγραμματίσει την λειτουργία τριών κέντρων διανομής: Το πρώτο στην Πύλαρο (Διβαράτα) που θα εξυπηρετεί Σάμη, Πύλαρο και Έρισσο, το δεύτερο στο Ληξούρι που θα εξυπηρετεί .την Παλική και το τρίτο στο Αργοστόλι που θα εξυπηρετεί Αργοστόλι, Ομαλά, Λειβαθώ & Ελειό-Πρόννους.

Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάς υποσχέθηκε να διευθετήσει η Περιφέρεια ως έχει υποχρέωση από το πρόγραμμα το θέμα των ψυγείων στα κέντρα διανομής καθώς και την μεταφορά των τροφίμων με κατάλληλο όχημα για την ασφαλέστερη διανομή τους.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης πίεσε τον κ. Μιχαλά για το πρόγραμμα των Ρομά που λήγει τον Μάιο ώστε η Περιφέρεια να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την συνέχισή του.

Επίσης συζητήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες για τα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορούν ΑΜΕΑ, ΚΗΦΗ, ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ κλπ όπου αρμόδιος είναι ο ΟΚΑΠ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top