skip to Main Content
Καππάτος Μητσοτάκης (Copy)

Η ”ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ 

Όσοι άκουσαν την ομιλία του Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Παναγή Καππάτου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον της Κυβέρνησης, πιθανόν προς στιγμήν να ένιωσαν ότι ζουν σε άλλη χώρα…. Ο τοπικός Βουλευτής, ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσπάθησε στη συνέχεια να παρουσιάσει μια “μαγική εικόνα” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

► Αναφέρθηκε υπέρ του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος απελευθερώνει τις απολύσεις, θεσπίζει ακόμα και 12ωρη εργασία, περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση.

► Προέβαλε τη ψηφιακή κάρτα εργασίας ως πρωτοβουλία της παρούσας Κυβέρνησης, όταν είχε ήδη ψηφιστεί το 2011 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

► Μίλησε για μείωση της ανεργίας, όταν η χώρα μας “κατέκτησε” τη 1η θέση στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων για το μήνα Νοέμβριο με ποσοστό 39,1%.

► Ισχυρίστηκε ότι μειώθηκε ο ΕΝ.Φ.Ι.Α.  όταν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στην Κεφαλονιά ανέρχονται στο 79% και στην Ιθάκη στο 250%!!!

► Τέλος, έκανε αναφορά στις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι, η ανάπλαση των οποίων προβλέφθηκε με το Ν. 4305/2014, τροπολογία του οποίου η Ν.Δ. καταψήφισε το 2016 και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2021, αποδεικνύοντας ότι αμφότεροι βάζουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό του τόπου μας….

Προφανώς, ο κ. Καππάτος δε βρήκε χρόνο να μιλήσει για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., για τη τιμή της βενζίνης που στα νησιά μας αγγίζει τα 2€/lt και τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζει το 1.30€/lt, για τις υπερβολικές τιμές των αγαθών α’ ανάγκης στα ράφια των supermarket, για την αισχροκέρδεια στα Rapid και τα PCR test, για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού σε κάθε έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Δεν πρόλαβε βεβαίως, ούτε ν’ αναφερθεί στις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων των πληγέντων του κυκλώνα “Ιανού” ή στην υποστελέχωση του Γ.Ν. Κεφαλληνίας, του Ε.Κ.Α.Β. και των δομών υγείας εν μέσω μάλιστα πανδημίας ή την κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με ελλιπή δρομολόγια.

Σίγουρα όμως, ο Ελληνικός Λαός και η τοπική μας κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η περίοδος χάριτος στο “επιτελικό” κράτος και τη κυβέρνηση των “αρίστων” της Ν.Δ. έχει προ πολλού τελειώσει. Και σίγουρα, αντιλαμβάνεται πως αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο επίσης ανεπαρκής κ. Τσίπρας αλλά το Κίνημα Αλλαγής, η δύναμη της ευθύνης και της σοβαρότητας, που με τη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί πλέον τη φωνή της Αντιπολίτευσης εντός και εκτός της Βουλής. Άλλωστε, η πρόσφατη δημοσιοποίηση της επικοινωνίας των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του τοπικού Βουλευτή με τον υπόδικο παρουσιαστή, Μένιο Φουρθιώτη  αποδεικνύει ότι η “μαγική εικόνα” έχει ήδη καταρρεύσει στη συνείδηση των πολιτών!

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top