skip to Main Content
Mitsotakis Loukeri Karamanlis (Copy)

Η γυναίκα που ενώνει Μητσοτάκη & Καραμανλή

Ποια είναι η Σοφία Λουκέρη (PHOTOS)

Του Γιάννη Δεμερτζή

Δεν προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Σοφίας Λουκέρη στην Α’ Αθηνών για τις Βουλευτικές εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσοι γνωρίζουν το νεοδημοκρατικό παρασκήνιο, ήξεραν πως αυτή η απόφαση ήταν ειλημμένη απο καιρό.

a2j5m1556977350369.jpg

Η φωτογραφία από τη συνάντηση της Σοφίας Λουκέρη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συνόδευσε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της από τη Νέα Δημοκρατία

Εξάλλου εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Σοφία Λουκέρη έχει εντείνει την δραστηριότητα της στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών με συνεχή παρουσία σε κάθε είδους εκδηλώσεις. Μπορεί λοιπόν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ να γνωρίζουν πολύ καλά τη Σοφία Λουκέρη, αφού είναι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και πάρα πολύ χρόνια, όχι όμως και όσοι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα πολιτικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό όμως άλλαξε σε μια στιγμή χθες, μετά την ανακοίνωση της με κάθε επισημότητα ως Υποψήφια Βουλευτή της Α’ Αθηνών, η οποία μάλιστα συνοδεύθηκε και με φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια είδηση που έκανε το γύρο όλων των μεγάλων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Μια άφθαρτη «Καραμανλική» στο πλευρό του Κυριάκου – Η σχέση της με τον πρώην Πρωθυπουργό

kentriki_karamanlis_loukeri_pazaiti.jpg

Η Σοφία Λουκέρη συνδέεται με στενή φιλία με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο μάλιστα ήταν ξανά υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών το 2007 ώς μια από τις νεότερες τότε υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας. Η πολύ νεαρή τότε Σοφία, είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αφού αν και πρωτοεμφανιζόμενη, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους από 8.000 σταυρούς. Αποτέλεσμα που είχε αξιολογηθεί ως άθλος, αφού εντός του ίδιου ψηφοδελτίου βρισκόντουσαν ονόματα όπως αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων κορυφαίων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας που «κλείδωναν» τότε τους σταυρούς στα περισσότερα ψηφοδέλτια της Α’ Αθηνών.

Όσο αφορά τώρα τη σύνδεση της με τον Κώστα Καραμανλή, καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως η ίδια είναι η συγγραφέας βιβλίου για την διακυβέρνηση Καραμανλή που περιλαμβάνει άγνωστο παρασκήνιο για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια αλλά και στη χρεοκοπία.  Η ίδια μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, υπερασπίζεται σθεναρά το έργο του Κώστα Καραμανλή, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί ευθέως πως μεθόδευσε την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια.

collage-1024x778.jpg

Στην παρουσίαση του βιβλίου της για τον Κώστα Καραμανλή πέρυσι στο ΕΒΕΑ έδωσαν το παρών περισσότεροι από 50 εν ενεργεία Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Το εκδοτικό εγχείρημα «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ»

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, θετικά στην επιλογή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επίδρασε και η αρθρογραφία της μέσα από την εφημερίδα «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» της οποία είναι επικεφαλής.

Πρόκειται για μια «σκληρή» νεοδημοκρατική εφημερίδα, που ξεκίνησε την λειτουργία της λίγο πριν την πτώση του Αντώνη Σαμαρά και την εκλογή του Αλέξη και στήριξε ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με το σημερινό Μέγαρο Μαξίμου και εκδίδεται με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, ενώ φυσικά και μόνο από την ονομασία της κανείς καταλαβαίνει ότι στηρίζει ανοικτά την Νέα Δημοκρατία.

Στην αρθρογραφία της η Σοφία Λουκέρη επιλέγει να ανοίγει ζητήματα όπως η μείωση της φορολογίας, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και ζητήματα ασφάλειαςπου συνδέονται με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Πολλές φορές ωστόσο έχει επικριθεί από πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και δημοσιογράφους, πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα διατυπώνοντας σκληρές κατηγορίες προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες από τον Μητσοτάκη

JPG_8016-Copy.jpg

Η ανακοίνωση της Σοφίας Λουκέρη για την Α’ Αθηνών είναι ακόμη ένα μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ενωμένη απο ποτέ. Μπορεί να έχουν γίνει διάφορες επιλογές διεύρυνσης της παράταξης προς το κέντρο, ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ έρχεται να θυμίσει σε όλους, πως οι σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν και παραμένουν εξαιρετικές.

Έτσι σε μεμονωμένα φαινόμενα όπως είναι ο Αντώναρος & η Παπακώστα που έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία και «πρόδωσαν» τις «Καραμανλικές καταβολές» τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται και επιβραβεύει την Σοφία Λουκέρη για την στήριξη της και την σταθερότητα των θέσεων της τοποθετώντας την στο ψηφοδέλτιο μιας απο τις πλέον νευραλγικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Σχεδόν σίγουρη η εκλογή της στην επόμενη Βουλή 

Στις επόμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εκλέξει στην Α’ Αθηνών ακόμη και 7 Βουλευτές. Με ευρεία απήχηση στο κομματικό ακροατήριο και στήριξη σχεδόν από όλες τις ισχυρές «γραμμές» της περιοχής, η «οδοντίατρος» της ΝΔ, θεωρείται σίγουρο πως θα καταλάβει μια από αυτές τις έδρες.

Εξάλλου, η πρόσφατη ανοικτή δημόσια στήριξη της από την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία «σαρώνει» στην Α’ Αθηνών με πάνω από 1 στα 2 ψηφοδέλτια της ΝΔ να έχουν σταυρό στο όνομα της, μας δείχνει πως έχουν πραγματοποιηθεί έντονες κομματικές ζυμώσεις για να βρίσκεται η κα Λουκέρη στην επόμενη Βουλή.

olga_kefalogianni_loukeri.jpg

Η Όλγα Κεφαλογιάννη που εκλέγεται πρώτη στην Α’ Αθηνών στηριζει δημόσια την Σοφία Λουκέρη 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top