skip to Main Content
16997444015 A558f9bd1c Z

Η Αποκεντρωμένη είπε «όχι» στον αυτόμ. πωλητή στο Μπαστούνι για τα ΑμεΑ

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!

Ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής βάσει του οποίου είχε προκηρυχθεί ο δημόσιος προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την τοποθέτηση αυτόματου πωλητή εμφιαλωμένου νερού στο χώρο υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων.

Η Δημοτική Αρχή, με ανακοίνωσή της πριν από λίγο καιρό, αναφερόταν στο λεγόμενο «κοινωνικό αντίτιμο» για την πώληση του νερού, βάσει του οποίου ο ιδιώτης-ανάδοχος του έργου θα είχε την υποχρέωση να αποδίδει, για κάθε μπουκαλάκι νερό, ένα συγκεκριμένο ποσό στους συλλόγους «Υπερίωνας» και «Ελπίδα», όμως η Αποκεντρωμένη βρήκε λάθος το όλο στήσιμο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο βασικός λόγος της ακύρωσης έχει να κάνει με την ιδιοκτησία του χώρου, η οποία ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, το Δ.Σ. του οποίου είναι το μόνο όργανο που μπορεί να πάρει αποφάσεις για την διαχείρισή του. Προσθέτει δε ότι, ενώ η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού γίνεται από το Λιμενικό Ταμείο, η απόφαση για την διενέργεια εργασιών και την τοποθέτηση μικρής κλίμακας εγκαταστάσεων ανήκει στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος από τον φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του λιμένα.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νεα 
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top