skip to Main Content
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΚΤΥΠΗΣ (Copy)

Ζάκυνθος: Διονύσιος Ακτύπης | Εγκρίθηκαν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου επιπλέον πιστώσεις της τάξης των 300.000 ευρώ Η Κεφαλονια ;

Εγκρίθηκαν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου επιπλέον πιστώσεις της τάξης των 300.000 ευρώ στον αρχικά διαμορφωμένο προϋπολογισμό φαρμάκου του 1.070.000,00 ευρώ.

Μάλιστα, οι πιστώσεις αυτές εξασφαλίζουν τα απαραίτητα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τις χημειοθεραπείες, γεγονός που επιτρέπει στους ασθενείς να υποβάλλονται στις σχετικές θεραπείες -κατόπιν συνεννοήσεώς τους με τους θεράποντες ιατρούς – χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθούν με το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος της μετακίνησής τους σε άλλη περιοχή.

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε τα εξής:

«Σε απάντηση των όσων γράφονται για δήθεν “κατάρρευση” του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε με έργα και πράξεις που κάνουν ουσιαστικά τη διαφορά για τους συμπολίτες μας και αποδεικνύουν περίτρανα τις συνεχείς και άγρυπνες προσπάθειές μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας. Μάλιστα, δεν σταματάμε εδώ, αντίθετα συνεχίζουμε με την ίδια ζέση και όρεξη για δουλειά και αποτελέσματα.

Αρκεί μόνο να δει κανείς τη σημαντική αύξηση στους προϋπολογισμούς του ΓΝΖ τα δύο τελευταία χρόνια για να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία που δίνει αυτή εδώ η Κυβέρνηση στην αναβάθμιση των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, όταν τα έτη 2016, 2017, 2018 οι πιστώσεις για το Νοσοκομείο μας δεν ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο τα 4 εκατομμύρια, τα έτη 2020 και 2021 οι πιστώσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ανήλθαν σε 7,118,905.00 και 6,589,138.92 (μέχρι στιγμής) αντίστοιχα.

Τονίζεται πως επι Σύριζα τα χρήματα για το Νοσοκομείο τελείωναν από τον Ιούνιο, ενώ έμεναν απλήρωτα τα εξαιρέσιμα και οι εφημερίες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να ξεκινούν τις κινητοποιήσεις».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top