skip to Main Content
20210509 114201

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου, με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (Φ.Ε.Κ. 72/Α΄/08.04.1999), καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941 -1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, το σχετικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

• Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
• Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
• Τέλεση δοξολογίας στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα, του Δήμου Αργοστολίου.
• Κατάθεση στεφάνων στις 11:45 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Ξενία, του Δήμου Αργοστολίου. Θα προηγηθεί η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Αντιγόνη Χριστοφοράτου, Φιλόλογο, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου.
Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι, θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.
• Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου. Τελετάρχης ορίζεται η κ. Ευαγγελία Σαμόλη, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων στο τηλέφωνο: 2671360530.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top