skip to Main Content
Admin Ajax (2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


Μήνυμα για την 28 Οκτώβρη 1940:

Αγαπητέ µαθητή, αγαπητή µαθήτρια,
Αυτές τις µέρες, µε αφορµή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη, θα ακούσεις διάφορους λόγους περί “εθνικής” οµοψυχίας και ενότητας όλων των Ελλήνων, για τον “κοινό” αγώνα και την αντίσταση απέναντι στον κατακτητή, για τους “τρελούς” σαν τον Χίτλερ που κάνουν πολέµους και αιµατοκυλούν “χωρίς λόγο και αιτία” τους λαούς. Τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο θα γεµίσουν από εµβριθείς αναλύσεις “ειδικών” για την ήττα της ναζιστικής Γερµανίας δήθεν από τον ρωσικό χειµώνα (!!). ∆ηµοσιογράφοι και αναλυτές θα µιλήσουν για την απόβαση των Αγγλογάλλων στη Νορµανδία που απελευθέρωσε τάχα την Ευρώπη.

∆ιάβασε µε προσοχή τα ιστορικά γεγονότα και µάθε την επιστηµονική αλήθεια για το ποιους συµφέρει η ενίσχυση του φασισµού που αιµατοκύλισε τους λαούς. Μην καταπίνεις αµάσητο ό,τι σου λένε! Σκέψου, συζήτησε, προβληµατίσου!
Λένε: Όλοι οι Έλληνες αντιµετώπισαν ενωµένοι τους κατακτητές… …και η αλήθεια είναι ότι: Όλοι οι Έλληνες ∆ΕΝ αντιµετώπισαν ενωµένοι τον κατακτητή. Η απαράμιλλη εποποιία στο μέτωπο της Αλβανίας, η αντίσταση στον ιταλό, το βούλγαρο και το γερμανό καταχτητή, το έπος της αντίστασης και ο μεγάλος αντιφασιστικός αγώνας των λαών αποτελούν σημαντική και ανεξάντλητη παρακαταθήκη. Αλήθεια μπορεί να θεωρηθεί ότι στήριξαν το ΟΧΙ εκείνοι που έλεγαν ότι «θα ρίξωμεν μερικές τουφεκιές διά την τιμή των όπλων», όπως η ανώτατη ηγεσία του στρατού ή εκείνοι που πίστευαν, όπως ο δικτάτορας Μεταξάς, ότι «η Ελλάδα δεν πολεμά για τη νίκη»; Μπορεί να είπαν το ΟΧΙ που τιμούμε όσοι διάλεγαν το στρατόπεδο του ενός ιμπεριαλιστή απέναντι στον άλλο; Το ΟΧΙ που τιμούμε μόνο ο λαός και οι οργανώσεις που εξέφραζαν τα συμφέροντά του μπορούσαν να το πουν.
Λένε: ο Χίτλερ ήταν ένας τρελός, ένας ψυχοπαθής που προκάλεσε έναν πόλεµο µε εκατοµµύρια νεκρούς… …και η αλήθεια είναι ότι : ∆εν ήταν ο Χίτλερ ένας τρελός! ∆εν ήταν ένας ψυχοπαθής που αιµατοκύλισε την Ευρώπη. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι επιχειρηµατικοί κολοσσοί σαν τη “Ford”, την “IBM”, τη “General Motors”, τη “Thyssenkrupp”, ήταν τόσο ανόητοι ώστε να δίνουν εκατοντάδες δισεκατοµµύρια σε έναν τρελό! Ναι! Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, αυτές οι εταιρείες χρηµατοδοτούσαν τους ναζί. Γιατί οι πόλεµοι δε γίνονται από τρέλα ούτε από ψυχοπάθεια. Κάθε άλλο µάλιστα! Γίνονται για το µοίρασµα των αγορών µεταξύ των καπιταλιστών και των κρατών που τους στηρίζουν. – Το ίδιο γίνεται και σήµερα. ∆εν βοµβαρδίζουν τη Συρία ή το Ιράκ γιατί τους πήρε ο πόνος για τη δηµοκρατία ούτε βέβαια για τους τζιχαντιστές (αφού οι ίδιοι τους δηµιούργησαν). Βοµβαρδίζουν τους λαούς για τα οικονοµικά συµφέροντα µιας χούφτας ανθρώπων, για να µοιράζονται οι επιχειρηµατικοί όµιλοι τις πηγές ενέργειας, τον ορυκτό πλούτο.
Σκέψου και µόνος σου: Γιατί ενισχύεται σήµερα ο φασισµός, η ακροδεξιά στην Ευρώπη; Ρίχνουν την ευθύνη στους πρόσφυγες για να κρύψουν την πραγµατική αιτία, αφού παρόµοια αντεργατικά µέτρα παίρνονται σε µια σειρά ισχυρές χώρες της Ευρώπης χωρίς µνηµόνια. Τα µέτρα αυτά που κόβουν µισθούς και καταργούν εργασιακά δικαιώµατα, είναι απαιτήσεις των µεγάλων επιχειρήσεων, προκειµένου να έχουν φθηνούς εργαζόµενους.
Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις, παίρνουν σκληρά µέτρα κατά των λαών, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός συναγελάζεται µε τον Τραµπ, παραχωρεί βάσεις, υπογράφει συµφωνίες για να αρµενίζουν τα πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Γι’ αυτό µας µιλάνε για µια “δίκαιη” ανάπτυξη που θα έρθει και θα σωθούµε όλοι. Αλήθεια, δίκαιη για ποιον; Τι περιµένει η ανάπτυξη για να έρθει; Τι ζητούν οι επενδυτές για να επενδύσουν; Μα φυσικά να γίνουν οι εργαζόµενοι πιο φτηνοί, να δουλεύουν για ένα κοµµάτι ψωµί, χωρίς δικαιώµατα.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ! ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Η ΕΕ με τα επαίσχυντα προγράμματα για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, μοιράζει εκατομμύρια για να διδάσκεται η νεολαία ότι πρέπει να μισεί τους απελευθερωτές του τόπου της, όσους έδωσαν αίμα στην αντίσταση και τον αντιφασιστικό αγώνα. Μοιράζει εκατομμύρια για να εξισώσει τους αγωνιστές με τους φασίστες και να θάψει την τεράστια συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα του φασισμού. Καλλιεργούν συστηματικά τη θεωρία των άκρων για να στήσουν ξανά το λαό και τη νεολαία στον τοίχο. Το σάπιο κατεστημένο κρύβει την ταξική ουσία του φασισμού, που ήταν και είναι παιδί του, γιατί ξέρει ότι μπροστά του θα βρει όπως τότε «τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες». Να συνεχίσουμε, πιο έμπειροι, για την οριστική νίκη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

 

Αργοστόλι 26/10/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Μαντζουράτος Δημήτρης Ποταμιάνου Σοφία

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top