skip to Main Content
DSC04824 001 1

Εντυπωσιακό χορευτικό σεργιάνι στον Πόρο !

Ξεσήκωσαν τον Πόρο οι Πόντιοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας» που συμμετείχαν στο Χορευτικό Σεργιάνι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Παλιόκαστρο» χθες το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Γεράσιμος «Πεντόγαλος».

Πριν ξεκινήσουν οι χορευτικές εκδηλώσεις οι Πόντιοι Καβάλας έκαναν περατζάδα στους δρόμους και τα σοκκάκια του Πόρου κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με τύμπανα, ποντιακές λύρες και τραγούδι προσκαλώντας τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του και να δώσει δυναμικό παρών στην υπέροχη πραγματικά εκδήλωση.

Ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, που επέλεξαν το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Πόρου για τις διακοπές τους αποδέχθηκε την πρόσκληση των Ποντίων Καβάλας και γέμισε ασφυκτικά το Ανοιχτό Θέατρο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας «Το Παλιόκαστρο» ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Πετράτου, με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και της ΚΕΔΗΚΕ. Το Παιδικό Τμήμα του Συλλόγου Πάστρας άνοιξε την βραδιά και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το τμήμα Ενηλίκων κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στο Αιγαίο.

Αμέσως μετά ακολούθησε το Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Πρόνησος» με ένα ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου και στη συνέχεια στη σκηνή εμφανίστηκαν οι χορευτές και χορεύριες της «Λέσχης Ποντίων Καβάλας» παρουσιάζοντας Ποντιακούς χορούς της περιοχής τους και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Το χορευτικό σεργιάνι ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάλας «Πηνελόπη» να μας πηγαίνει μία βόλτα στην Κρήτη. Πολλά μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης και συγχαρητήρια στους δασκάλους χορού και στους χορευτές. Το παρών έδωσαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Σπυρονικόλας Σολωμός καθώς και ο Πρόεδρος της τοπικής Ενότητας Πόρου Γιάννης Πετράτος.

Και του χρόνου!

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top