skip to Main Content
Karaivaz In 0904 Eksw 2 2048×1223 (Copy)

Γιώργος Καραϊβάζ: Νεκρός Στο Πεζοδρόμιο Της Οδού Γρανικού Στον Άλιμο

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κείτεται νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Γρανικού, στον Άλιμο, από τις σφαίρες των στυγνών εκτελεστών του.

Γράφουν οι Χρυσάνθη Κρητικού, Τάκης Σπετσιέρης

Η φωτογραφία που δημοσιεύουν τα Piperata.Gr λέει όλη την αλήθεια.

Στην Ελλάδα, την… Κολομβία των Βαλκανίων, ένας δημοσιογράφος πέφτει νεκρός όμως το αίμα του συναδέλφου μας πέφτει πάνω σε αυτούς που πλήρωσαν αδρά τους εκτελεστές του προκειμένου να τον… ξαπλώσουν σ’ ένα πεζοδρόμιο.

Γιώργος Καραϊβάζ

Η κοινή γνώμη που χρόνια τώρα παρακολουθεί τη δουλειά του Γιώργου Καραιβάζ μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης απ’ όπου υπηρέτησε το αστυνομικό ρεπορτάζ, ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του ελεύθερου ρεπορτάζ, είναι συγκλονισμένοι.

Το ίδιο και εμείς, οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι που γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι το… πεζοδρόμιο του ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κείτεται νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Γρανικού, στον Άλιμο, γιατί κάποιο σκοτεινό κέντρο του υποκόσμου έτσι το αποφάσισε, έτσι το θέλησε…

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κείτεται νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Γρανικού, στον Άλιμο, λίγη μόλις ώρα μετά το… μεροκάματο και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.

Είναι από τα εγκλήματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Είναι όμως και από τα εγκλήματα που στέλνουν το μήνυμα της… σιωπής.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι είχε… ανακαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ -την εμπειρία του στο ρεπορτάζ θα την ζήλευαν πολλοί.

Γιώργος Καραϊβάζ

Όσοι σήμερα το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε πρώτοι τον θάνατό του -θλιβερό προνόμιο της δημοσιογραφίας και αυτό- αμέσως αναρωτηθήκαμε: «μήπως είμαι ο επόμενος;»

Όμως το ρεπορτάζ είναι αυτό που έχει προτεραιότητα και τα Piperata.Gr σέβονται αυτόν τον κανόνα, όπως τον σεβόταν και ο Γιώργος Καραϊβάζ…

Οι γείτονες για τον Γιώργο Καραϊβάζ

Σοκαρισμένοι είναι οι γείτονες του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Τα Piperata. Gr μίλησαν με δύο από αυτούς οι οποίοι καταθέτουν τα όσα είδαν στη γειτονιά της οδού Γρανικού, στο Ελληνικό.

«Μένω στον τέταρτο όροφο. Ο Γιώργος στον τρίτο. Ήταν ήρεμος άνθρωπος δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Τώρα τι γινόταν με τη δουλειά του δεν μπορώ να ξέρω. Συνήθως πάρκαρε ακριβώς δίπλα σε εμένα. Σήμερα το έβαλε απέναντι. Αυτές τις ημέρες το έβαζε έξω γιατί αγόρασε ο γιος του αυτοκίνητο. Είναι σοκαριστικό. Το άκουσα στο ράδιο»

«Πήγα στην λαϊκή και γυρίζοντας πήγα να παρκάρω στο σημείο. Είδα ένα σώμα και λέω κάποιος λιποθύμησε. Όπως προχώρησα είδα το αίμα στο δρόμο. Ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμυτα γι’ αυτό πίστεψα ότι κάποιος λιποθύμησε. Ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι το είδαν. Μου είπαν ότι πέρασε μια μηχανή τον πυροβόλησαν και στο τέλος του έριξαν μια χαριστική βολή.»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top