skip to Main Content
1 Pjimage 4 Copy 1

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ-

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ                                               Αργοστόλι, 14/12/2020

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ-

Πρακτικά τα προβλήματα εφαρμογής του click away

Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Τα πρακτικά προβλήματα εφαρμογής του click away στις μικρές επαρχιακές πόλεις, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που μετέφεραν πολλοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων στον Υπουργό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας- Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής σε ερώτημά του ανέφερε «κ. Υπουργέ, στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη βρισκόμαστε σε ένα καλό και ελεγχόμενο επίπεδο αναφορικά με τα κρούσματα, είναι σχεδόν μηδενικά, πείτε μας γιατί να μην είναι ανοιχτά τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ιδιαίτερα τώρα στην εορταστική περίοδο, με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Είναι πρακτικό το πρόβλημα, δεχόμαστε παράπονα από επαγγελματίες που δεν μπορούν να δουλέψουν με το αθηνοκεντρικό click away. Βοηθήστε να μην καταρρεύσει η μικρή επιχείρηση της ελληνικής επαρχίας».

Στον καταιγισμό παραπόνων για το click away, o Υπουργός απάντησε, ότι όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να εντοπίσει έναν ασφαλή τρόπο να λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο, χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Επίσης, στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα επόμενα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση, καθώς και την εκτίμησή του, ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί από τον Μάρτιο κι έπειτα.

Μεταξύ των μέτρων που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με μεγάλες πιθανότητες εφαρμογής είναι το 50% των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής να μην επιστραφεί στο κράτος, άρα να είναι επιδότηση, όπως ισχύει για την τέταρτη φάση. Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και επιστρεπτέα προκαταβολή 5, και επιστρεπτέα προκαταβολή 6, που θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο της εορταστικής περιόδου.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top