skip to Main Content
Galiatsiatos Thodoros 650×250 1440x764 C (Copy)

Γαλιατσάτος: Περιμέναμε το έγγραφο για τους πρόσφυγες – Δεν σχετίζεται το προσφυγικό με τον τουρισμό

Κατηγορηματικός για το ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον τουρισμό από το θέμα των προσφύγων ήταν ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εδώ και καιρό γνώριζαν και περίμεναν το έγγραφο προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο ζητούσε να προτείνουν χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία προσφύγων.

Ο κ. Γαλιατσάτος απαντώντας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί αλλά και για το πόσο μπορεί να επηρεάσει το προσφυγικό τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά είπε τα εξής:
«Το προσφυγικό δεν έχει άμεση σχέση με την τουριστική οικονομία, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το κάνουν πρώτης γραμμής ζήτημα. Υπάρχουν περιοχές σήμερα στην Ελλάδα που είναι τουριστικές και οι οποίες έζησαν από την αρχή με άψογο τρόπο την φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών   χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ούτε στην καθημερινότητα των πολιτών ούτε στην τουριστική οικονομία».

Ο περιφερειάρχης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel, πρόσθεσε ότι εφόσον και στα Ιόνια νησιά είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε με άμεσο, καθαρό και σωστό τρόπο κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται και εδώ να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Τέλος, πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top