skip to Main Content
ΒΟΜΒΑ (Copy)

Βόμβα: Προς συγχώνευση το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση για θέματα εκπαίδευσης στο Αιγάλεω, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός μίλησε επίσης για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και για την ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η συγχώνευση αυτή κυοφορείται εδώ και αρκετούς μήνες (αν όχι χρόνια), προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, τόσο στο ΤΕΙ, όσο και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όμως τώρα φαίνεται ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Δραγώνας μίλησε για το θέμα στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy και είπε τα εξής:
«Στο πλαίσιο της συγκρότησης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Παιδείας έχει συγκροτήσει μία κοινή επιτροπή από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για να διερευνήσουν μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ».

Η επιτροπή αποτελείται από τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρυσικόπουλο, τον αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο και τον καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, ενώ από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γιάννης Δραγώνας,ο αντιπρόεδρος Θανάσης Καλαφάτης και ο καθηγητής Ιωάννης Χάλαρης.

Από το υπουργείο συμμετέχει ο Ερρίκος-Χάιμ Βεντούρας, σύμβουλος του υπουργού Παιδείας.

Η επιτροπή αυτή θα παραδώσει ένα κείμενο εργασίας στον Υπουργό με τα σημεία συμφωνίας και διαφωνίας για την συγχώνευση.

Ακούστε τι είπε ο Πρυτανις κ. Δραγώνας Γιαννης στον Δημοσιογραφο Σακη Βουτο 

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top