skip to Main Content
Enos Leptoy Sigi (1).jpg (Copy)

Βουλή: Αλαλούμ με την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγορόπουλου -Ποιοι δεν σηκώθηκαν

Πηγή: iefimerida.gr

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε στη Βουλή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, προτού ξεκινήσει η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο, όπως αποτυπώνεται και από τα φωτογραφικά καρέ που έρχονται στη δημοσιότητα, επικράτησε αλαλούμ, αφού οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα οι μισοί να στέκονται όρθιοι και οι υπόλοιποι να παραμένουν καθισμένοι στις θέσεις τους.

Πού οφείλεται το αλαλούμ που προκλήθηκε
Όλα άρχισαν όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά τη συζήτηση του αιτήματος της αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την τοποθέτησή της αναφερόμενη στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, εξαπολύοντας «πυρά» κατά κυβέρνησης και Βουλής, υποστηρίζοντας ότι όφειλαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Έτσι σταμάτησε την ομιλία της και άρχισε να στέκεται ακίνητη για ένα λεπτό δίχως να μιλά. Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολούθησαν άμεσα οι βουλευτές της «Νέας Αριστεράς» που τα έδρανά τους είναι ακριβώς πίσω από αυτά της «Πλεύσης».

Με αρκετή καθυστέρηση άρχισαν να σηκώνονται σταδιακά και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το προεδρείο έδειχνε αιφνιδιασμένο από την κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε στην άκρη τα όσα προβλέπει το καταστατικό της Βουλής και έκανε το… δικό της.

Από τα φωτογραφικά καρέ φαίνεται ότι δεν σηκώθηκαν από τις θέσεις τους τα μέλη της έδρας της Ολομέλειας, οι υπουργοί και υφυπουργοί που καθόντουσαν στα υπουργικά έδρανα, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ και των άλλων δεξιών κομμάτων.

Ο κανονισμός
Σημειώνεται ότι η τήρηση ενός λεπτού σιγής από την Ολομέλεια για οποιονδήποτε λόγο διεξάγεται με πρόταση του προεδρείου και την αποδοχή της από την πλειοψηφία του Σώματος.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

Σηκώθηκαν κάποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ που ήταν παρόντες -Καθισμένοι παρέμειναν οι βουλευτές της ΝΔ

Καθισμένοι έμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όρθιοι 7 βουλευτές της Νέας Αριστεράς

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πηγή: iefimerida.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top