skip to Main Content
Thumbnail 3 Copy (Copy)

Αθανάσιος (Σάκης) Αρναούτογλου

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιναλ

Συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο

Ο Νομός Κεφαλληνίας, με την πλούσια ιστορία και το πανέμορφο φυσικό τοπίο, αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ας ακούσουμε τι μου είπε στην εκπομπή μου στο Βήμα του Πολίτη ionian galaxy 90,8 , voutospress.gr Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κιναλ κ. Αρναούτογλου Σάκης

Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, με ποσοστά σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ελλάδας. Η έλλειψη θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, οδηγεί σε φυγές πληθυσμού και στην υποβάθμιση της κοινωνικής συνοχής.

Ο νομός υποφέρει από έλλειψη επενδύσεων σε βασικές υποδομές, όπως δρόμοι, λιμάνια, και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μείζονα πρόκληση, καθώς ο νομός πλήττεται από φαινόμενα όπως η διάβρωση και η ρύπανση. Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία του οικοσυστήματος.

Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας παραμένει προβληματική, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και η υποστελέχωση των νοσοκομείων δημιουργούν σημαντικά κενά στην περίθαλψη των κατοίκων.

Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να ασκήσει πίεση για την αύξηση της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξη υποδομών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στον νομό Κεφαλονιάς ενώ παράλληλα μπορεί να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την τόνωση της απασχόλησης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε νησιωτικές περιοχές. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει  στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές, ασκώντας πίεση για την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών και προγραμμάτων.

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και η συνεργασία με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επίτευξη ουσιαστικών λύσεων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Νομό Κεφαλονιάς.

Η Κεφαλονιά, με το μοναδικό της χαρακτήρα και τις δυνατότητές της, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές. Η παρέμβαση και η υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των τοπικών φορέων και των κατοίκων, μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και στην υλοποίηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μου στην περίπτωση που δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top