skip to Main Content
11 (Copy)

Ένα βήμα μπροστά στον πεζοπορικό τουρισμό ο δήμος Σάμης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Δήμο Σάμης, συγκεκριμένα τον δήμαρχο κ. Γεράσιμο Μονιά και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Καλλιβωκά για την “τυφλή” εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα και την ομάδα μου στον επανασχεδιασμό, την περιποίηση, και την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών στα όρια του Δήμου. 

Μετά από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Καλλιβωκά, αποφασίσαμε σε διάστημα ενός μηνός να ετοιμάσουμε πεζοπορικές διαδρομές, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν από ντόπιους και ξένους λάτρεις της φύσης πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Ετσι θα βάλουμε τα θεμέλια για την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου θεματικών εκδρομών (σε βάθος χρόνου), που θα αναδείξει τον Δήμο Σάμης ως τον κυρίαρχο Δήμο που σέβεται και κατανοεί την συμβολή του εναλλακτικού τουρισμού στη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών υποδομών. 


Η αρχή θα γίνει με 3 διαδρομές συνολικού μήκους άνω των 30 χιλιομέτρων οι οποίες είναι:● Σπήλαιο Δρογκαράτης – 7 νερόμυλοι – Κουλουράτα – Μουζακάτα – Άγιοι Φανέντες – Σάμη ή Αντίσαμος. 
● Αντίσαμος – παχιά πούντα – παραλία κουτσουπιά 
● Αγια Ευφημία – Δρακοπουλάτα – μονή Θεαμάτων. 
Οι παρακάτω διαδρομές εκτός απο την συμβατική σήμανση θα συνοδεύονται από εφαρμογές κινητού “applications” για τον εύκολο προσανατολισμό των πεζοπόρων.
Μετά το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσουν events πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμης, για την παρουσίαση των διαδρομών στους ενδιαφερόμενους προς χρήση τους.

Προσεχώς περισσότερα νέα. 
Ευχαριστώ Ποταμιάνος Γιώργος. 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top