skip to Main Content
1 IMG 5943

Όταν βγάζεις €20.000 και σου ζητά το κράτος €21.000

Του Άγη Βερούτη

Τελευταίως ασχολούμαστε με τα ανούσια και τα επικοινωνιακά, ενώ η οικονομία καταρρέει.

Ακόμη και στο χρηματιστήριο ίσως και περισσότερες από τις μισές εταιρίες δεν έχουν συναλλαγές κάθε μέρα. Αν αφαιρέσεις τις συναλλαγές που κάνουν οι ιδρυτές/μάνατζερ και ιδιοκτήτες της πλειοψηφίας των μετοχών, κάτι τέτοιο είναι σαφές δείγμα κατάρρευσης.

Στις γειτονιές τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, άνθρωποι ψάχνουν δουλειά απεγνωσμένα, βρίσκουν να δουλέψουν δίωρο ή τετράωρο τη μέρα, ενώ άλλοι σκέφτονται πώς θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν από την μικρο-επιχείρησή τους για να προλάβουν να κλείσουν πριν χάσουν το σπίτι τους, άλλοι ψάχνουν να το πουλήσουν το σπίτι τους για να ξεχρεώσουν το κράτος γιατί δεν κλείσανε εγκαίρως τα βιβλία τους, και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών εξοστρακίζεται στο περιθώριο, στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιχείρησης όλων των εποχών, οπουδήποτε, παντού, μετατροπής του δημοσίου χρέους σε ιδιωτικό!

Αυτό που συμβαίνει ακούσια ή εκούσια λέγεται “παρθενοποίηση” της οικονομίας, και τα άμεσα θύματα είναι οι απλοί πολίτες που δεν έχουν καβάτζες ή πλάτες ή δουλειά στο δημόσιο, δηλαδή οι περισσότεροι.

Οι κερδισμένοι θα δούμε ποιοι θα είναι όταν καθίσει η σκόνη!
___

Το ΔΝΤ λέγει ότι η χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα 2,8% και “ανάπτυξη” 1,7%.

Γνωρίζουν πάντως όλοι ότι η μεγέθυνση της οικονομίας προέρχεται από την αύξηση των τιμών, που προκάλεσαν οι αυξήσεις της φορολογίας.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα όπως το περιγράφει το ΔΝΤ, ειδικά μάλιστα καθόσον ανέβηκαν 27 Φόροι τον τελευταίο χρόνο, προϋποθέτει τον στραγγαλισμό και την ασφυξία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που σπρώχνονται στο περιθώριο της παραοικονομίας και την μετανάστευση, χωρίς δικαίωμα ιδιοκτησίας, με κατασχεμένο και μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς δυνατότητα δανεισμού, χωρίς προοπτική να τους προσλάβει κανένας για υπάλληλους, χωρίς διέξοδο, χωρίς στον ήλιο μοίρα!

Όχι γιατί δεν έχει ήλιο, αλλά γιατί κάποιος τους κλέβει τον ήλιο και τα ατομικά τους δικαιώματα!

Να σας δω εσάς που κλαφτήκατε μέχρις εξάντλησης για το δικαίωμα του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού 500-1000 ανθρώπων στην Ελλάδα (μαζί σας υπέρ τους είμαι και γω εδώ και χρόνια, αλλά βάλτε μια τάξη στο μυαλό σας).

Να δούμε τι θα πείτε για τα ατομικά δικαιώματα τριών εκατομμυρίων Ελλήνων που το κράτος ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ!

Αυτό που συμβαίνει έχει τα χαρακτηριστικά στοχευμένης δίωξης συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων με κοινά χαρακτηριστικά (όπως η επαγγελματική ιδιότητα) όπου τους αποστερούνται από το κράτος οι δυνατότητες επιβίωσης! Δηλαδή ρατσιστικά χαρακτηριστικά με βάση την επαγγελματική ιδιότητα. Δηλαδή μια οριζόντια Γενοκτονία.

Ένα Άουσβιτς χωρίς συρματοπλέγματα!

Στην Τουρκοκρατία δεν πρέπει να ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι τώρα. Ίσως να ήταν και καλύτερα για πολλούς.

Τι ακριβώς ελπίζει κάποιος ο οποίος σου αποστερεί το σύνολο της οικονομικής σου απολαβής από την εργασία σου, αφήνοντάς σε και καταχρεωμένο αποπάνω, ακόμα και αφού σου τα πάρουν ΟΛΑ, και μείνεις να ζεις τα παιδιά σου αν έχεις, ή απλά τον εαυτό σου ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, για να ψωνίζουν F16 με ποιος ξέρει τί μίζες ποιανών;

Προς τι τέτοια πρεμούρα εξοπλιστικών, από μια κυβέρνηση που μετράει μέρες ανάποδα για να αποδεσμευτεί για πάντα από υποχρεώσεων μελλοντικής διακυβέρνησης;

Περιμένω εκδηλώσεις συμπαράστασης και ευαισθησίας για όσους υπόκεινται διωγμό και στέρηση των ατομικών δικαιωμάτων τους.

Δεν μιλάμε για στέρηση δικαιώματος του τι θα γράφει η ταυτότητά σου.

Μιλάμε για το δικαίωμα στην επιβίωση!

Θα μετράω!
___

Ο περίφημος ελεύθερος επαγγελματίας που τιμολογεί €20.000 το χρόνο (τιμολογεί αλλά δεν τα εισπράττει όλα), καλείται να πληρώσει στο κράτος €21.000 στην μπανανία που έχουμε καταντήσει.

Δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση Μπανανίας, σου λέει:
-θα δουλέψεις 12 ώρες τη μέρα, έξι μέρες τη βδομάδα, 52 βδομάδες το χρόνο για να τιμολογήσεις €20.000
-θα εισπράξεις €16.000-€18.000
-και θα μας δώσεις €21.000

€1.000 παραπάνω απ’όσα έβγαλες!

Ηλίθιε!!!

Εκτός από πρόστυχο και παράλογο, είναι ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Ευτυχώς, για όσους υπογράφουν τέτοια πράγματα, που δεν υπάρχει συνταγματικό δικαστήριο στην Ελλάδα.

Από την άλλη όταν ακούω μικρομεσαίο και ελεύθερο επαγγελματία να πλέκει εγκώμιο Κρατιστών (ανεξαρτήτως κόμματος) παθαίνω μια ναυτία. Όπως όταν βλέπεις ένα θύμα απαγωγής με Σύνδρομο της Στοκχόλμης να καταθέτει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον βασανιστή του.

Άντε τον βολεμένο δημόσιο υπάλληλο να τον καταλάβω. Φυσικά και θα κάνει πως δεν ισχύει κάτι που αν παραδεχτεί πως ισχύει θα βλάψει την τσέπη του. Η απληστία είναι ανθρώπινη ιδιότητα. Όχι αποδεκτή αλλά κατανοητή.

Αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας;
Θου Κύριε, φυλακή τω στόματί μου!

Πέραν των παραπάνω, όλα καλά:

Έρχεται “Ανάπτυκση”!

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
agissilaos@gmail.com

1.61K
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top