skip to Main Content
Pjimage

Όντως για το ΚΤΕΛ οι Παλικισιάνοι, ακόμα και στα χρόνια του κορονοιου, παραμένουν “παιδιά ενός κατώτερου θεού”.

“Το καλό πράμα αργεί να γίνει” λέει  ο λαός μας,  αλλά ο κ Πρόεδρος της  εταιρείας  “ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  ΑΕ”  παρά το γεγονός ότι  άργησε απελπιστικά να απαντήσει σε δικό μου δελτίο τύπου  από τις 31 Μαρτίου  δεν τα κατάφερε  καλά.

Εγώ  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας  “ΚΤΕΛ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε. οτι  διακόπτει τα δρομολόγια  των λεωφορείων  της  στην γραμμή  ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΘΗΝΑ  και αντιστρόφως  απλώς  ρώτησα για λογαριασμό μου και για όλους τους δημότες του Δήμου Ληξουρίου αν για το ΚΤΕΛ  οι   πελάτες  της από την Παλική είναι παιδιά κατώτερου Θεού.

Η ερώτηση ήταν και παραμένει  απλή.

Και η απάντηση εκ μέρους του κ προέδρου όφειλε να είναι απλή και να έχει αποδέκτες   όλους τους Παλικισιάνους οι οποίοι  είναι οι πελάτες  της εταιρείας ” ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΑΕ” και όχι εμέ.

Αυτούς οφείλει να πείσει ο κ πρόεδρος οτι το ΚΤΕΛ δεν τους θεωρεί “παιδιά κατώτερου θεού”.

Επειδή λοιπόν η εταιρεία ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε. δεν είχε απλή και πειστική απάντηση στους πελάτες της απο την Παλική ο κ πρόεδρος  στην απάντηση του ανακατεύει την πολιτική με την μαγειρικη για να συσκοτίσει το θέμα  και να αποφύγει την απλη και ευθεία απάντηση.

Κύριε πρόεδρε και ο αφελέστερος των Ελλήνων έχει συνηδειτοποιήσει την κατάσταση, τους περιορισμούς αλλά και τους κινδύνους οι οποίοι συνεπάγονται σε  κάθε ταξίδι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

Και πιστέψτε με κανείς σήμερα δεν ταξιδεύει για αναψυχή αλλά υπο την πίεση απόλυτης ανάγκης και μόνο.

Όταν όμως υπάρχει ανάγκη οι Ληξουριώτες πελάτες σας θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν προς και από την Αθήνα  με αξιοπρέπεια.

Και ταξιδεύουν πολλές φορές και άνθρωποι ηλικιωμένοι, ανήμποροι και με μικρό βαλάντιο.

Η έκπτωση στο φέρυ αγαπητέ πρόεδρε που λες οτι μας εξασφάλισες για να έλθουμε στο Αργοστόλι μεσω του τοπικού φέρυ μποτ,  αν δεν το γνωρίζεις, είναι 1,40 ευρώ δηλαδή ένας μικρός ελληνικός καφές και στην χαρίζουμε.

Και μάλιστα δεν την πληρώνει το ΚΤΕΛ αλλά η κοινοπραξία των φέρυ όπως ομολογείς στην απάντηση σου.

Και είναι αλήθεια ή οχι  οτι η έκπτωση του μικρού Ελληνικού καφέ που λές οτι εξασφάλισες από την κοινοπραξία και το ταξί για τον σταθμό κανονίστηκε μετά την φασαρία που προκλήθηκε από το δελτίο τύπου που εξέδωσα;;;

Και δεν μας λες πως θα γυρίζουμε από το Αργοστόλι  στο Ληξούρι επιστρέφοντας από την Αθήνα;;;;

Αυτό μάλλον το ξέχασες!!!.                              

Για να θυμηθούμε και τις καλές εποχές που ο Ληξουριώτης για να ταξιδέψει στην Αθήνα ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει από τις πέντε τα χαράματα και μέσω Σάμης να φθάσει στον Πόρο για το δρομολόγιο των 9 πμ προς Κυλλήνη.

Και να σου θυμίσουμε οτι τα δρομολόγια της εταιρείας ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΑΕ στα χωριά της Παλικής ήταν πάντα μια οδύσσεια για τους συγχωριανούς μου όλα τα χρόνια.

Ναι δεν υπάρχει κίνηση τώρα  αλλά δεν μπορεί η εταιρεία ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΑΕ τα καλοκαίρια να δρομολογεί δύο και τρία λεωφορεία από το Ληξούρι προς και από την Αθήνα, και τώρα στην ανάγκη, να χάνει τις συντεταγμένες της Παλικής από τον επιχειρηματικό της χάρτη.

Αν εκτελείτε κύριε πρόεδρε συγκοινωνία δεν έχετε μόνο δικαιώματα έχετε και υποχρεώσεις και υπό αυτό το πρίσμα η ενδεδειγμένη λύση είναι ένα δρομολόγιο Ληξούρι -Αργοστόλι- Αθήνα και αντίστροφα.

Προφανώς η ζημία που θα προκύψει στην εταιρεία σας δεν θα προέρχεται από το τμήμα της  διαδρομής Ληξούρι-Αργοστόλι αλλά από την πανδημία του κορονοιου.

Το τίμημα αυτό όμως πρέπει να καταμεριστεί με κοινωνική ευαισθησία  μεταξύ υμών   και των αδυνάμων πελατών σας και σας υπενθυμίζω οτι κατα καιρούς όλοι οι κεφαλονίτες πελατες σας επιδαψίλευσαν στην εταιρεία σας την δική τους ευαισθησία και όχι μόνο.

Όλα όσα αναφέρονται ανωτέρω είναι γεγονότα σκληρά αλλά αληθινά και δεν μπορείτε να τα αποκρύψετε με την ατυχή αναφορά σας για πολιτικές σκοπιμότητες εκ μέρους μου.

Η καθυστερημένη απάντηση του κ προέδρου της εταιρείας ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΑΕ η οποία όπως προαναφερθηκε όφειλε να απευθύνεται προς τους Παλικισιάνους απλώς επιβεβαίωσε οτι όντως για το ΚΤΕΛ οι Παλικισιάνοι, ακόμα και στα χρόνια του κορονοιου, παραμένουν “παιδιά ενός κατώτερου θεού”.

Θέλω να ελπίζω ότι, έστω και καθυστερημένα, θα επικρατήσει η λογική και η ευαισθησία στην εταιρεία ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΑΕ, και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι αδύναμοι συμπολίτες μου  θα μπορούν να ταξιδεύουν προς  την Αθήνα απο το Ληξούρι όπου και θα καταφθάνουν όταν επιστρέφουν.

 Ληξούρι  6.3.2020

Βαγγέλης Λουκέρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφ/νιας και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top