skip to Main Content
σσ (Copy)

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη

σημα2

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη
10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

• Ξεσηκωμός παντού!
Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως απαράδεκτο!
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

Το έκτρωμα που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που όλα δείχνουν ότι θα έρθει σε ακόμα χειρότερη εκδοχή, καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης. Φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικροεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης απαλλάσσοντας κράτος και μεγάλο κεφάλαιο από μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας.

Σα να μην φτάνουν οι πληγές που θα αφήσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας μαζί με τη φορολογία εισοδήματος, να καταβάλουν πάνω από το 65% του εισοδήματος τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές (20% για τη σύνταξη, 6,95% για την υγεία με βάση το φορολογητέο εισόδημα), έρχονται να προστεθούν στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, στην 100% παρακράτηση φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ, στο 23% ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η διαμόρφωση της εισφοράς αφορά το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα.

Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς! Αφορά παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια

Δε φτάνει που η τεράστια πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει μεγάλα χρέη, σε ταμείο, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Τώρα στερούν και τη στοιχειώδη πρόσβαση στην υγεία, την περίθαλψη, μας σπρώχνουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έρμαιο στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Μέχρι εδώ με τα ατελείωτα ψέματα της κυβέρνησης!
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι νοιάζεται για το καλό των αδυνάτων, ότι παλεύει για να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και την ίδια ώρα φορτώνει για μια ακόμα φορά τα βάρη στη πλάτη των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να λέει κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά χρόνων, για τα χρέη των μεγαλοεργοδοτών που έφεραν τα ταμεία ως εδώ.
Τα βάρη να τα πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε και όχι τα συνήθη υποζύγια που πληρώνουν μια ζωή. Της επιστρέφουμε το σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
• Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
• Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
• Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
• Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
• Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
• Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• 20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ
10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top