skip to Main Content
Pjimage

Όλα όσα έγιναν στη Συνέντευξη Τύπου Λυκούδης: Πίνουμε νερό από την βρύση μας

Καμμια αύξηση των τιμολογίων για 2 χρόνια

Gepostet von Βουτος Διονυσιος am Mittwoch, 10. April 2019
Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Οι Αργοστολιώτες πλέον μπορούν να πίνουν άφοβα νερό από τις βρύσες τους. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου και αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, μέρα την οποία χαρακτήρισε ιστορική. Στο πλευρό του ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νικόλαος Ανουσάκης, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Λυκούδης και ο γενικός διευθυντής Γεράσιμος Γασπαρινάτος.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον χρέωση για τους καταναλωτές για τα επόμενα δύο χρόνια, καθότι το επιπλέον κόστος θα καλυφθεί, χάρη στις ενέργειες του Δήμου, από το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια, η επιβάρυνση που θα υπάρξει θα είναι ελάχιστη, της τάξεως των 0,23€ το κυβικό και αν συμψηφιστεί με την εξοικονόμηση από την μη αγορά εμφιαλωμένου νερού και την αποφυγή των ζημιών στις ηλεκτρικές συσκευές θα καταστεί μηδαμινή.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ χάρη στους οποίους κατέστη εφικτή η ανακοίνωση αυτή.

Πυρά στην αντιπολίτευση

Ο κ. Λυκούδης προέβη σε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, η οποία μέσα από δημοσιεύματα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες μηδενίζοντας το πλούσιο έργο της δημοτικής αρχής. Μίλησε για την επιχείρηση, μέσω εξαγοράς ΜΜΕ, να δημιουργηθεί ένα τρίπτυχο ΜΜΕ, επιχειρήσεων και Δήμου υπό έναν άνθρωπο. Ο ίδιος και η παράταξή του θα σταθούν απέναντι σε τέτοιες λογικές και εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι πολίτες έχουν και σκέψη και κρίση και η απάντησή τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι σκληρή στις παραπάνω πρακτικές.

Εξαγγελίες έργων

Μίλησε για το νέο γκαράζ που θα κατασκευαστεί κοντά στο κέντρο του Αργοστολίου. Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι θα καθυστερήσουν οι σχετικές διαδικασίες  ο κ. Λυκούδης τόνισε πως ακόμα κι έτσι να είναι δεν προτίθεται να αφήσει μία ιστορική ευκαιρία με την εύρεση του εν λόγω οικοπέδου να πάει χαμένη και για τον λόγο αυτό ήδη πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα.

Αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός νέου μπαστουνιού για Mega Yaghts που θα καταστήσουν το Αργοστόλι Ευρωπαϊκό Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού. Η πρώτη απόπειρα βρήκε απέναντί της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αφαίρεσε το εν λόγω έργο από τη σχετική μελέτη. Δεσμεύθηκε ότι στη νέα δημοτική θητεία θα προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες και θα υλοποιήσει το έργο, όπως έκανε και με τα μέχρι τώρα έργα που έφερε εις πέρας κόντρα στις “Κασσάνδρες” που αμφισβητούσαν την δυνατότητα υλοποίησής τους.

Το Πάσχα ο επιτάφιος θα περάσει από την 21ης Μαΐου

Έτοιμα μέχρι το Πάσχα θα είναι τα υπό εξέλιξη έργα αναπλάσεων, όπως είπε ο κ. Λυκούδης, ο οποίος μάλιστα δεσμεύθηκε πως ο Επιτάφιος θα περάσει από τη νέα 21η Μαΐου.

Για την περιφέρεια του νησιού

Απαντώντας στις κατηγορίες για δήθεν εγκατάλειψη της περιφέρειας του νησιού ο κ. Λυκούδης προέταξε μια σειρά έργων, όπως η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και του πεζόδρομου της Σκάλας και του αποχετευτικού συστήματος του Πόρου.

Κλείνοντας ο κ. Λυκούδης είπε πως το δίλημμα είναι προχωράμε μπροστά ή πίσω, τονίζοντας πως ο ίδιος και η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” προχωρούν μπροστά. “Μαζί με τους πολίτες θα συνεχίσουμε το έργο μας και θα πάμε το νησί μας ακόμα ψηλότερα”.

Ανουσάκης:  Επιχείρηση απαξίωσης και μηδενισμού του έργου

Για οργανωμένη επιχείρηση μηδενισμού του έργου της δημοτικής αρχής μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης αναφερόμενος στην αντιπολίτευση. Όπως απεδείχθη από την σημερινή ημέρα επρόκειτο απλώς για συκοφαντίες και κινδυνολογίες.

Συνεχείς οι έλεγχοι του νερού

Θα γίνονται συχνοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού τόσο από συνεργαζόμενα εργαστήρια όσο κι σε αυτά της ΔΕΥΑΚ. Αυτό επεσήμανε ο διευθυντής της κ. Γασπαρινάτος. Τα αποτελέσματα αυτά, όπως είπε, εκτός του ότι θα δίδονται στη δημοσιότητα θα είναι και στη διάθεση του κάθε πολίτη.

Μετά το πέρας της συνέντευξης δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, η δημοπράτηση του έργου της αντικατάστασης των σωληνώσεων ύδρευσης του Ληξουρίου με τις προσφορές των ενδιαφερομένων να ανοίγονται στις 7 Μαΐου. Επρόκειτο για ένα έργο, τόνισε ο κ. Λυκούδης, που η δημοτική αρχή το είχε υποσχεθεί στο Ληξούρι και τώρα το κάνει πράξη.

Η στιγμή της δημοπράτησης του έργου της αντικατάστασης των σωληνώσεων ύδρευσης του Ληξουρίου. Στη φωτό από αριστερά οι κύριοι Λυκούδης και Λεγάτος

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ποιότητα του νερού στο Αργοστόλι

Ικανοποίηση στο Δήμο Κεφαλονιάς -Το επισημο δελτίο τύπου

Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου και Αναπληρωτή Δήμαρχο Διονύση Λυκούδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ιωάννη Λυκούδη και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Γεράσιμο Γασπαρινάτο, στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του νερού από το Εργοστάσιο Επεξεργασίας στον Κούταβο.

Από αυτά προέκυψε ότι το νερό είναι άριστης ποιότητας και υπερέχει σε όλες τις μετρήσεις εν συγκρίσει με αυτό των μεγάλων εταιρειών εμφιαλωμένων.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top