skip to Main Content
IMG 0493 1 (Copy)

Χτυπήθηκε αλύπητα η Κεφαλονιά από το κύμα κακοκαιρίας

Άμεση κινητοποίηση Τραυλού για κατασκευή του αγωγού στην Αγία Ευφημία [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ // Ανδρέας Αρβανιτάκης

Εικόνες βιβλικής καταστροφής δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί σε όλη τη Κεφαλονιά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Νύφι θάφτηκε από λάσπη και πέτρες, ενώ οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας μετατράπηκαν σε λασποχειμάρρους. Προβλήματα υπήρξαν και στο Αργοστόλι, ενώ τμήματα του οδικού δικτύου έκλεισαν προσωρινά από κατολισθήσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός προχωρά άμεσα το έργο κατασκευής του αγωγού στην Αγία Ευφημία.

Μεγάλη κακοκαιρία στο Αργοστόλι

Gepostet von ekefalonia.gr am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Πλημμύρες στην παραλιακή στο Αργοστόλι

Δύσκολα ξεχώριζε κανείς ποια είναι η θάλασσα και ποια τα λιμνάζοντα νερά στην παραλιακή του Αργοστολίου στο ύψος της Eurobank τα ξημερώματα. Η κίνηση των αυτοκινήτων πραγματοποιούνταν με δυσκολία ενώ σε ορισμένα μαγαζιά τα νερά εισήλθαν στο εσωτερικό. Ευτυχώς η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και η κατάσταση εξομαλύνθηκε γρήγορα.

Θάφτηκε το Νύφι

Με σκηνή από την Αποκάλυψη έμοιαζε το Νύφι σήμερα το πρωί καθώς σωροί από λάσπη και πέτρες κατέκλυσαν το χωριό προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

«Πνίγηκε» (πάλι)  η Αγία Ευφημία – Χάος από τα λασπόνερα

Αποκαρδιωτικές εικόνες…Καταστρέφονται η Πύλαρος και η Αγία Ευφημία για ακόμη μία φορά μέσα σε 10 ημέρες. Σας παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας. Rodi Kratsa, Stavros Travlos, Τραυλός Σταύρος, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Panagis Kappatos, Μάκης Μονιάς.Video: Παναγής Καβαλλιεράτος

Gepostet von Maria Xytaki am Freitag, 4. Oktober 2019

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Αγίας Ευφημίας, που για μία ακόμα φορά είδαν τα λασπόνερα των χειμάρρων να μπαίνουν ορμητικά στα σπίτια και τους δρόμους των γειτονιών τους. Σύμφωνα με πηγές από την Περιφέρεια υπάρχουν τουλάχιστον πλημμυρισμένα υπόγεια και μαγαζιά, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα από τα λασπόνερα, τα οποία έβαψαν κυριολεκτικά καφέ τη θάλασσα στην οποία κατέληξαν.

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλαπλές κατακρημνίσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, αποκόπτοντάς το. Ευτυχώς οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων κινήθηκαν άμεσα και σύντομα η πλειονότητα των προβλημάτων αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Κλειστά τα σχολεία σε όλο το νησί

Νωρίς το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αποφάσισε, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών των νησιών μας, το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων για σήμερα.

Άμεση κινητοποίηση Τραυλού για τον αγωγό της Αγίας Ευφημίας

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό μας είπε πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των πλημμύρων στην Αγία Ευφημία μετέβη σήμερα 4 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα προκειμένου να θέσει ως έκτακτο και κατεπείγον θέμα την προώθηση της μελέτης κατασκευής αγωγού στην περιοχή για την συγκέντρωση και απομάκρυνση των υδάτων. Η εν λόγω μελέτη θα χρειαστεί επικαιροποίηση, ωστόσο ο κ. Τραυλός εκτίμησε πως εντός 10ημέρου θα μπορεί να ξεκινήσει η μελέτη ώστε σε δύο μήνες να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top