
ΧΑΛΒΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμενα
1 κουτάλια καννελα
ΣΙΡΟΠΙ
2,5 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι καννελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε δυο κατσαρόλες στη μια βράζουμε το σιρόπι και στην άλλη ρίχνουμε το λάδι να κάψει
Προσθέτουμε μεσα το σιμιγδάλι τη κανέλα και τα αμύγδαλα ανακατευοντας συνεχώς
Όταν το σιμιγδάλι αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να ξεκολλάει απο την κατσαρόλα
Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ ρίχνουμε μεσα λίγη κανέλα και ρίχνουμε το χαλβά τον στρώνουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να κρυωση
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ