
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
4 φλυτσ τσαγιου φαρίνα κόκκινη
1 κουταλάκι κανελλα
1 φλυτσ τσαγιου λάδι
1 φλυτσ τσαγιου ζάχαρη
1 φλυτσ τσαγιου πορτοκάλι
1/2 φλυτσ νερό
1/2 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα λεμονιού
Σταφίδα μαύρη ξανθιά και καρύδια 1/2φλυτσ τσαγιου
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μεσα το λάδι τη ζάχαρη το νερό το χυμό απο το πορτοκάλι τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού
Ανακατεύουμε το μιγμα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι τη κανελλα τις σταφίδες και τα καρύδια
Ανακατεύουμε το μιγμα ξανά
Παίρνουμε ενα ταψί το αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι
Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
Όταν κρυωση της ρίχνουμε απο πάνω άχνη ζάχαρη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ