skip to Main Content
Pjimage

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

4 φλυτσ τσαγιου φαρίνα κόκκινη

1 κουταλάκι κανελλα

1 φλυτσ τσαγιου λάδι

1 φλυτσ τσαγιου ζάχαρη

1 φλυτσ τσαγιου πορτοκάλι

1/2 φλυτσ νερό

1/2 κουταλάκι σόδα

Ξύσμα λεμονιού

Σταφίδα μαύρη ξανθιά και καρύδια 1/2φλυτσ τσαγιου

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μεσα το λάδι τη ζάχαρη το νερό το χυμό απο το πορτοκάλι τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού

Ανακατεύουμε το μιγμα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι τη κανελλα τις σταφίδες και τα καρύδια

Ανακατεύουμε το μιγμα ξανά

Παίρνουμε ενα ταψί το αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά

Όταν κρυωση της ρίχνουμε απο πάνω άχνη ζάχαρη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top