skip to Main Content
Pjimage

ΦΑΒΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φάβα

2 κρεμμυδάκια

Αλάτι Πιπέρι

Λάδι Λεμόνι

Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και με 7 φλυτσ τσαγιου νερό Αφήνουμε να βράση για 1 και 1/2 ώρα

Μετα τη περνάμε απο το πας πουρέ

Βάζουμε τη λιωμένη φάβα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και ενα μικρο φλυτσ του καφέ λάδι

Τη βράζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά

Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε απο πάνω λάδι λεμόνι και μαϊντανό ψιλοκομμένο .

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top