skip to Main Content
%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b7%cf%83 %ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%bd%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%83 Copy

«Υπέρ της ανάπτυξης αλλά με προϋποθέσεις»

DSC00082_

Υπέρ του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του αεροδρομίου αλλά όχι με ενέργειες, που θα προσβάλλουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των κατοίκων της περιοχής μέσω του επιχειρούμενου σχεδίου των απαλλοτριώσεων, τάσσεται η Δημοτική Αρχή, όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Διονύσης Λυκούδης.
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος ευχαρίστησε στην αρχική του τοποθέτηση τον Περιφερειάρχη, Θεόδωρο Γαλιατσάτο για τη συμβολή του στην επανένταξη της β’ φάσης του Δημοτικού Γηροκομείου του Αργοστολίου αλλά και για το ρόλο του στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου που ξεκινάει σύντομα. Ωστόσο, ζήτησε να μάθει τι μέλλει γενέσθαι και με την αποκατάσταση του νησιού και ειδικότερα της Παλλικής από τους σεισμούς του 2014 καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η Πολιτεία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Ακολούθως, ανέλυσε τη θέση της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα του αεροδρομίου λέγοντας ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει λαϊκισμό στο θέμα αυτό. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του αεροδρομίου, θέλουμε να αναβαθμιστεί και να μεγαλώσει αλλά μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το αεροδρόμιο πρέπει να εξελιχθεί αλλά μέσα από μια διαδικασία που δεν θα καταστρέφει περιουσίες και τον ιδρώτα των συμπολιτών μας. Μπορεί να γίνει ένα πολύ καλός γάμος, αν η Πολιτεία, όμως, μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της» ανέφερε.

«Έπρεπε η Βουλευτής να ήταν εδώ»
Ο κ. Λυκούδης ανέπτυξε στη συνέχεια και τις ενέργειες που έκανε ο Δήμος για το θέμα, εξαπολύοντας επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και  Βουλευτή του Νομού για την απουσία της από τη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει ειδική πρόσκληση, όπως και ο Περιφερειάρχης. «Αν σήμερα λέμε ότι έχουμε μια τακτική νίκη απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. με αφορμή την ανακοίνωση διάψευσης για το θέμα των απαλλοτριώσεων), αυτό έγινε μετά από δικές μας ενέργειες και την αλληλογραφία που είχαμε. Μας έριξαν, όμως, στάχτη στα μάτια. (…) Για μας υπάρχει σχέδιο απαλλοτριώσεων. Το Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα στρατσόχαρτο και δεν θα ισχύει μετά τις 31/12 γιατί υπάρχει στα σχέδια να γίνουν απαλλοτριώσεις και πρέπει να συστρατευτούμε στη μάχη να εμποδίσουμε τους “άρχοντες” του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι έχουν το ατιμώρητο, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, χωρίς την έγκριση της κοινωνίας και των τοπικών αρχών. Η κυβέρνηση που κάνει κουμάντο έχει εκπρόσωπο και σήμερα δεν είναι εδώ. Επρεπε να είναι εδώ να δεσμευτεί και να παλέψει για κάτι που μας ανήκει και έχουμε δίκιο. Δεν πρέπει να πάμε στην άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι η Κεφαλονιά δεν θέλει ανάπτυξη και επέκταση του αεροδρομίου. Το ζήτημα πρέπει να το διαχειριστούμε λεπτά έτσι ώστε οι αρμόδιοι να έρθουν και να μας πουν ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες. Οχι σε αναθεματισμό αλλά με μια δημιουργική διαδικασία να γίνουν όλα μαζί». Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος επιτέθηκε στη κυβέρνηση και κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης της τελικής πρότασης που πέρασε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας: «Δυστυχώς βιώνουμε μια κυβέρνηση όχι της Αριστεράς αλλά της άκρας Δεξιάς. Εχουμε έναν ανοιχτό πόλεμο με το ΤΑΙΠΕΔ και με τον «πατέρα» του, το ΕΤΑΔ. Σ’ αυτό τον πόλεμο έχουμ καταφέρει και νίκες και είμαστε αποφασισμένοι να διαγράψουμε νίκη και στο θέμα του αεροδρομίου. Κι αυτό θα κάνουμε με μια ρεαλιστική πρόταση».

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top