skip to Main Content
1 196 681×388 (Copy)

Υδραίου, Τρεπεκλής, Παρίσης, Φόρτες, ΚΚΕ στη μάχη

Σήμερα η μεγάλη μάχη ΠΕΔΙΝ: –Το παρασκήνιο

Πέντε ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην ΠΕΔΙΝ που διεξάγονται σήμερα Κυριακή. Ποιοι στηρίζουν ποιους, το παρασκήνιο και εκπλήξεις…  Αντιδράσεις όλων για τις δηλώσεις Υδραίου.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα. Σε θέση μάχης τα ψηφοδέλτια, που έκρυβαν εκπλήξεις και ανατροπές.

Με την Υδραίου ο Καλούδης

Στο ψηφοδέλτιο της Μερόπης Υδραίου, Δημάρχου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων βρίσκεται ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργος Καλούδης, κίνηση που δημιούργησε δυσαρέσκεια στο ψηφοδέλτιο του κεντρο-αριστερού χώρου, αφού ο κ. Καλούδης είχε στενές σχέσεις με τον Μάκη Φόρτε, άλλοτε συνεργάτη του στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φόρτες ανέμενε τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Καλούδη, Σπύρο Βλάχο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό του, κάτι που δεν συνέβη μετά την απόφαση Καλούδη για συνεργασία με την Μερόπη Υδραίου.

Με τον Τρεπεκλή ο Γρηγορόπουλος, με τον Παρίση ο Βαλλιανάτος

Στον συνδυασμό του Γιάννη Τρεπεκλή συμμετέχει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος (με δεδομένη τη στήριξη της παράταξης του Δήμαρχου Γ. Μαχειμάρη), ενώ το ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνει και τον δημοτικό σύμβουλο (υπ. Δήμαρχο) Ζακύνθου Χρήστο Πάστρα. Με το ψηφοδέλτιο του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΔΙΝ και πρ. Δήμαρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση κατέρχεται ως υποψήφιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος (ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της παράταξης του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο με Φόρτε, Βάρελη, Δρακονταειδή

Ο Μάκης Φόρτες (πρ. Δήμαρχος Αργοστολίου και νυν δημοτικός σύμβουλος) μαζί με τους Σπύρο Βάρελη (πρ. Δήμαρχο Θιναλίων και νυν δημοτικό σύμβουλο Βόρειας Κέρκυρας), τον πρ. Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή και στελέχη από τη Ζάκυνθο κατέθεσαν ψηφοδέλτιο για τις αυριανές εκλογές. Προσπάθεια που γίνεται όμως με δεδομένη την πολυδιάσπαση του ευρύτερου χώρου και τις διαρροές προς τα τρία άλλα ψηφοδέλτια.

Ψηφοδέλτιο και από το ΚΚΕ

Ξεχωριστό ψηφοδέλτιο κατέθεσε η ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) προκειμένου να αποτυπωθεί το δικό της στίγμα στα Ιόνια νησιά. Σ’ αυτό συμμετέχουν (από κερκυραϊκής πλευράς) οι Γιώργος Κουλούρης (Νότια Κέρκυρα), Γιάννης Πιέρρης (Κ. Κέρκυρα) και Κώστας Ρούσσινος (Β. Κέρκυρα).

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Υδραίου

Σε ένα θέμα που ομονόησαν πάντως Παρίσης, Τρεπεκλής, Φόρτες, ΚΚΕ ήταν η αντίδρασή τους στις δηλώσεις που έκανε η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου στον τηλεοπτικό σταθμό Start, όπου υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας ο/η πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ να είναι Δήμαρχος και κατά προτίμηση από την έδρα, δηλαδή την Κ. Κέρκυρα. «Η ΠΕΔΙΝ παραδοσιακά ανήκε στο Δήμο Κερκυραίων που είναι η έδρα και το μεγαλύτερο νησί» είπε ανάμεσα στα άλλα, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα υπολειτουργούσε ενώ θα μπορούσε να είναι σημαντικό εργαλείο για ευρωπαϊκά προγράμματα. Χαρακτήρισε δε «αντιθεσμικό» και «προσβλητικό» το γεγονός να μην είναι δήμαρχος ο πρόεδρος του οργάνου και τόνισε ότι η ίδια βλέπει το θέμα και «με λίγο κερκυραϊκό φρόνημα».

«Προσβλητική είναι η θέση της κας. Υδραίου» ήταν η άμεση απάντηση του πρ. βουλευτή του ΚΚΕ στην Κέρκυρα Μπάμπη Χαραλάμπους (νυν περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ), διότι εν ολίγοις μας λέει ότι ο όποιος δημοτικός σύμβουλος είναι κατώτερος σε ικανότητες από τον Δήμαρχο. Κι επιπλέον δεν αποτελεί θεσμική εκτροπή διότι αν ήταν έτσι θα προβλεπόταν στο καταστατικό της ΠΕΔΙΝ η προεδρία να πηγαίνει σε εν ενεργεία Δημάρχους», κατέληξε.

«Ούτε αυτοδιοικητική θέση είναι αυτή περί ανωτερότητας ενός έναντι άλλου, ούτε και διασφαλίζει την ενότητα των Ιονίων και την ισονομία μεταξύ των Δήμων μας» είπαν εν ολίγοις οι έτεροι τρεις διεκδικητές στο CorfuPress, δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις Υδραίου.

Πηγή: corfupress.com

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top