Τυχαίο; Δεν νομίζω
Το 2007 ο δυνατός- νικητής των εκλογών κ. Κ. Καραμανλής αρχίζει και αναφέρει δειλά- δειλά ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Και ξαφνικά το 2009 στις εκλογές που γίνονται «εξαφανίζεται», χάνοντας ουσιαστικά τις εκλογές χωρίς να αγωνιστεί να τις ξανακερδίσει.
Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ)που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία μετά από μια σαρωτική νίκη στις εκλογές (με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν») υπογράφει το 1ο μνημόνιο και 2 έτη μετά αποπέμπεται από την εξουσία. Δηλαδή σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός (όσο κατώτερος των περιστάσεων και να ήταν) «διώκεται» από την πρωθυπουργία χωρίς να χάσει εκλογές.
Και κανένας από τα πολιτικά κόμματα δεν μίλησε για την διαδικασία.
Ο ίδιος ο ΓΑΠ μετά την αποπομπή του αρχίζει ομιλίες στην αλλοδαπή με πολλή καλές αμοιβές για κάθε ομιλία.
Ακολουθούν νέες εκλογές τις οποίες και κερδίζει ο κ. Α. Σαμαράς, ο οποίος ενώ είχε πει ότι αυτά που λέει ο ΓΑΠ ήταν ψεύδη (Ζάππειο 1,2,3 κοκ), τώρα αυτός μπορεί να διορθώσει την κατάσταση και τελικά υπογράφει το 2ο μνημόνιο.
Η χώρα δέθηκε πισθάγκωνα από άτομα που έχουν σπουδάσει στο ίδιο Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και τα οποία πριν αναλάβουν την εξουσία είχαν πάει στην ίδια χώρα της αλλοδαπής (Καναδάς) για να δουν τον ίδιο επενδυτή.
Το καλοκαίρι του 2014 συμβαίνουν δύο καθοριστικά γεγονότα:
Ο κ. Φώτης Κουβέλης ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει ώστε να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με αυτό τον τρόπο η χώρα να αποφύγει τις εκλογές και την πολιτική αστάθεια, ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Η τρόϊκα και η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ολοκληρώνουν την περίφημη αξιολόγηση ενώ υπήρχαν σημάδια ανάπτυξης.
Γίνονται νέες εκλογές και αναλαμβάνει την εξουσία το κόμμα του 4% !!!! με την υπόσχεση ότι θα διαγράψει όλα τα μνημόνια με έναν νόμο κλπ.(αντίστοιχες υποσχέσεις με του ΓΑΠ το 2009). Ενώ το σχέδιο για να πείσει την κ. Μέρκελ ήταν, όπως λένε και στις ταινίες της μαφίας, θα της έκαναν μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.
Κοινώς φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.
Μετά από την Βαρουφάκεια και λοιπού θιάσου διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα υπογράφουμε το 3ο μνημόνιο (τελικά οι ξένοι μας έκαναν μια πρόταση που δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε)
Ένα ακόμη σημείο: ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον ίδιο επενδυτή στην χώρα της αλλοδαπής πριν αναλάβει την εξουσία
Και κάτι τελευταίο ο πόλεμος στην Συρία και γενικά στην περιοχή είναι αρκετά χρόνια. Γιατί προέκυψε τώρα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες; Πριν δεν φοβόντουσαν για την ζωή τους; Τι συνέβη ξαφνικά και προέκυψε αυτός ο τεράστιος αριθμός προσφύγων;
Τυχαία συμβαίνουν άραγε όλα αυτά σε μια τόσο σημαντική γεωστρατηγική περιοχή όπως είναι η θέση της Ελλάδας;
Δεν νομίζω
Αντωνατος Διονύσιος Ιατρός Καρδιολόγος