skip to Main Content
Tsigar (Copy)

ΤΣΙΓΑΡΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

2 ½ κιλά αργιόχοτρα: 
πράσα
παπαρούνα
καυκαλίδες
ζοχός
λάπατο
αλευρίδα
σπανάκι
σέσκουλα


1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
σάψιχο
μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια
½ κεφάλι σκόρδο
2 ντομάτα σε κύβους
150 γρ. ρύζι γλασσέ
1 κούπα λάδι
αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και κόβουμε όλα τα χόρτα.
Τα ζεματάμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους (5-7 λεπτά).
Τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και προσθέτουμε τα χόρτα , την ντομάτα και τα μυρωδικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι και νερό όσο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι.  

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top