skip to Main Content
Volta Stin Paralia  (Copy)

Τραπεζοκαθίσματα στο γουλόστρωτο:

Απάντηση στις θέσεις του Διονύση Τρωιάννου

Είστε μέλος του ΔΣ, που δεν έχει ακόμη συνεδριάσει για θέμα ημερήσιας διάταξης και σπεύσατε να εκφράσετε δημόσια προσωπική γνώμη, μη επαρκή. Είναι ορθή η εξαίρεσή σας από την συνεδρίαση του οργάνου, ως ιδιοκτήτη ακινήτου επί της παραλιακής με χρήση και στάθμευση οχημάτων σας, που δίνει την εντύπωση  ότι υπερασπίζεσθε την δική σας άνεση κινήσεως και όχι δημόσιο συμφέρον. Η έκφρασή σας, ότι η δημοτική αρχή δέχεται από τους επιχειρηματίες πιέσεις, είναι αναληθής και προσβλητική διότι νόμιμα ζητούν οτιδήποτε, για νομολογημένα ορθούς νομικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Προφανώς αγνοείτε τα ένδικα μέσα και δεν γνωρίζετε, ότι δεν είναι  οι αιτούμενες επιχειρήσεις αυτοί  «που ασκούν πιέσεις», σε  οποιονδήποτε υποχρεωμένο από τον νόμο να ενεργεί απροσωπόληπτα και χρησιμοποιούν γνώσεις και νοημοσύνη επίλυσης, απέχοντας από το σύστημα «πιέσεων» που χρησιμοποιούν αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται, ότι ζητούν αυτό που δικαιούνται και  ως «υποχρεωμένοι»  πληρώνουν με ψήφους. Εξηγείστε ποιές και τι είδους πιέσεις και από ποιόν δέχθηκε η δημοτική αρχή ?  Σας προκαλούν   δημόσια.

Επίσης σαν μέλος του ΔΣ του ΛΤ έχετε θέση ευθύνης σε ΝΠΔΔ. Σε τέτοιο απευθύνθηκαν, χωρίς να έχετε δικαίωμα να δημοσιοποιείτε προσωπικά δεδομένα και να «φωτογραφίζετε» επιχειρήσεις δυσμενώς και μάλιστα με  θέση εναντίον νομίμων ενεργειών, για να προκαλέσετε, να βρείτε ψήφους για παράταξη (την οποία επικαλείσθε) και να μην επιβαρυνθείτε εσείς στην γειτονιά σας. Περισσότερο δε να διαδίδετε αναλήθειες, ότι η συζήτηση της αίτησης  είναι την 10.6. και η δημοτική αρχή «δέχεται πιέσεις», και μάλιστα» αυτήν την στιγμή». Δείχνει το άρθρο σας να έχει στόχο εσείς να πιέσετε την απόφαση και όχι οι επιχειρήσεις που κινήθηκαν αποκλειστικά τακτικά και νόμιμα, όπως έχουν δικαίωμα.

Ανακοινώστε δε, μια και σας απασχολεί η υγεία των σερβιτόρων, πόσες φορές τέθηκαν σε κίνδυνο αυτοί των 20 και άνω καταστημάτων που διασχίζουν όλη την παραλία και εμπρός τους διέρχεται το 100% της κίνησης της πόλης του Αργοστολίου όλων των τύπων οχημάτων.

Και εκ δευτέρου…πώς μειώνεται η ιδιωτικότητα των «σκαφάτων», από   τραπεζάκια απέναντί τους και δεν μειώνεται από εκατοντάδες περιπατητές ? Όταν σε κοιτούν όρθιοι είσαι  «ιδιωτικά» και όταν σε κοιτούν καθιστοί «αίρεται η ιδιωτικότητά σου» ? (την οποία παρεπιπτόντως δεν παρατηρήσαμε να προστατεύουν φανατικά, κάνοντας ηλιοθεραπεία στα καταστρώματα με αμφιβόλου διαστάσεων «φύλλα συκής» να τους καλύπτουν ).

Το ΛΤ δεν έχει νομική υποχρέωση να προστατεύσει τέτοιες  ιδιωτικότητες προς χάριν σας. Έτσι, μιλάτε για φόβους και όχι  πραγματικές καταστάσεις που διαμορφώνουν κοινωνική και οικονομική ζωή και λύνονται με καλή διάθεση και συνεννόηση, διότι «όλοι οι καλοί χωράνε», όπως σε όλα τα λιμάνια που είναι και προορισμοί, με χρήση αποφάσεων ανάλογης παραχώρησης τμημάτων στην πόλη.

Τέλος, δεν έχει κανείς ορίσει ανεπιστρεπτί και από αιώνων τον «χαρακτήρα» ενός μέρους της πόλης να μην επιδέχεται αλλαγές, ενώ εικονίζεται μάλιστα στο παραδοσιακό παρελθόν του, με «τραπεζάκια έξω» δίπλα στην θάλασσα και τον αείμνηστο Μάντουκα να φθάνει ως την θύμηση νεώτερων ..με λεμονάδα και βανίλια-υποβρύχιο .

Πότε ήταν  ποιό «παραδοσιακή» η παραλία μας άραγε ? επί Μάντουκα  ή το 1984 ? Δεν φαίνεται κανένα σημείο της πόλης να είναι «όμηρος» κάποιας ορατής παράδοσης.

ΕΦΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top