skip to Main Content
Dsc00050

Το νερό του Ληξουρίου και τα ταξίδια του Κεκάτου

%ce%b1-jpg%cf%84Δεν αποτελούν, πλέον, είδηση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον Νίκο Ανουσάκη και τον Βασίλη Ρουχωτά. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το φρασεολόγιο που χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές και οι… αιχμηρές ατάκες που ανταλλάσσουν.

Έστω κι αν ο τελευταίος δεν είχε καμία… όρεξη, όπως είπε χαρακτηριστικά, να τσακωθεί με τη Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ πήρε… πάσα από μια τοποθέτηση του σχετικά με την ποιότητα του νερού του Ληξουρίου, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι. Ειδικότερα, όταν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης του αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης του Αργοστολίου, ο κ. Ρουχωτάς ζήτησε να μάθει τι γίνεται αντίστοιχα για το Ληξούρι καθώς το νερό δεν… πίνεται, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα σας συμβούλευα να μην πίνεται νερό από το δίκτυο ύδρευσης του Ληξουρίου γιατί φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά!» ήταν η ειρωνική απάντηση του κ. Ανουσάκη, ο οποίος πρόσθεσε: «Το νερό του Ληξουρίου είναι ίδιο επί της δικής σου θητείας στο Δήμο Ληξουρίου και όλων όσων ακολούθησαν. Είναι γελοίο αυτό που λες ότι το νερό του Ληξουρίου έχει πρόβλημα και γελάει το Υπουργείο μαζί σου. Ο κ. Ρουχωτάς εκτός από το ρόλο του μηχανικού, θέλει να αναλαμβάνει κάθε φορά και το ρόλο του δικηγόρου, του εισαγγελέα ακόμη και του χημικού. Οταν κάποιος παραπληροφορεί θα λαμβάνει απάντηση στο ίδιο ύφος». Ο κ. Ρουχωτάς ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να… μαζέψει τον κ. Ανουσάκη, λέγοντας ότι «έχετε αφήσει έναν άνθρωπο ασύδοτο. Εσάς αδικεί και όχι τον εαυτό του γιατί είναι στα Τάρταρα. Εγώ δεν κάνω τον ρουφιάνο γιατί ό,τι γράφω το υπογράφω επώνυμα. Το ποιοι κάνουν ανώνυμες καταγγελίες το ξέρει όλη η κοινωνία».

«Πρεσβευτής του νησιού ο Κεκάτος»
Το δεύτερο μέτωπο της αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας προκάλεσε, επίσης, καμία… έκπληξη. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο από την αντιπολίτευση όταν ζητήθηκε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έξοδα μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα αλλά και η ψήφιση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Φορέα Πολιτισμού του Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Ο Διονύσης Αραβαντινός αφού ανέλυσε κατά σειρά «τα πολλά και ανούσια ταξίδια», όπως είπε χαρακτηριστικά, που έκανε ο Αντιδήμαρχος επί 60 ημέρες το 2015, τον προέτρεψε να μην… ξεχάσει να εκπροσωπήσει ακόμη την Κεφαλονιά στα γενέθλια του βασιλιά της Ταϊλάνδης και στην επέτειο ανεξαρτησίας του Βιετνάμ! «Ολα αυτά τα ανούσια ταξίδια δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ακούσαμε στο συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό για 158 ακυρώσεις κρουαζιεροπλοίων σε όλη την Ελλάδα το 2017 και βλέπουμε ότι αυτή η πολιτική δεν συνέβαλε σε τίποτα στο κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης στην Κεφαλονιάς». Το έργο του κ. Κεκάτου στον τομέα της τουριστικής προβολής του νησιού ανέλαβε να το υπερασπιστεί για μια ακόμη φορά ο Διονύσης Λυκούδης, χαρακτηρίζοντας «παραλήρημα» την τοποθέτηση του κ. Αραβαντινού. «Να μας πει ο κ. Αραβαντινός τότε που εκπροσωπούσε την Κεφαλονιά και ταξίδευε τα αποτέλεσματα που έφερε αν είναι μετρήσιμα ή όχι. Ο,τι και να λέτε για τον κ. Κεκάτο υπάρχει ένας τρόμος που πλανάται σε εμάς. Ουέ και αλίμονο για την παράταξη μας αν πει αύριο ο κ. Κεκάτος ότι “παραιτούμαι”. Είναι ένας πρεσβευτής του νησιού μας, και είναι πανταχού παρών. Εμείς του έχουμε δώσει εντολή να είναι παρών από τα γενέθλια του Βασιλιά της Ταϊλάνδης μέχρι το τελευταίο workshop!».

«Χλεύη, απαξίωση και μηδενισμός»
Το θέμα σχολίασε και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, με αφορμή την κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Κεκάτος για τη μη συμμετοχή της μείζονος αντιπολίτευσης στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι για τον θαλάσσιο τουρισμό . «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Αναπληρωτής θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες και να προσπαθήσει να κάνει το δικηγόρο του κ. Κεκάτου. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε κανέναν. Αν είναι να πληρώνουμε κάποιον για να ταξιδεύει όχι 60 αλλά 365 ημέρες το χρόνο και να είναι πρεσβευτής της Κεφαλονιάς, το ψηφίζουμε το θέμα αμέσως. Ομως πρέπει να συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη στόχευση για τον τουρισμό. Ήδη χάσαμε ένα μήνα, τον Οκτώβριο καθώς κόπηκαν “μαχαίρι” όλες οι πτήσεις από το εξωτερικό». Ο κ. Κεκάτος κατηγόρησε την μείζονα αντιπολίτευση ότι για μια ακόμη φορά επιχειρεί να χλευάσει, να απαξιώσει και να μηδενίσει το έργο του και μετέφερε προς τον κ. Αραβαντινό. «Δεν μπορώ να σας βοηθήσω με την ιατρική μου ιδιότητα ως φυσιοθεραπευτής γιατί χρειάζεστε άλλου είδους ειδικότητα. Εσείς ποτέ δεν φέρατε μια σοβαρή πρόταση γιατί είστε ειδικός να απαξιώνετε και να μηδενίζετε. Τα παραληρήματα σας είναι υγειονομικά μια αντίδραση που δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε. Αν εμφανιζόσασταν στο συνέδριο και λέγατε αυτές τις παρόλες, θα γέλαγε ο κόσμος! Δεν έχετε ψελλίσει μέχρι σήμερα ούτε μια σοβαρή πρόταση». Κάπου εκεί, η επεισοδιακή συζήτηση του θέματος έλαβε τέλος αφού ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάκης Παπαναστασάτος δεν θέλησε να δώσει ξανά το λόγο στον κ. Αραβαντινό για δευτερολογία. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση των υπολοίπων θεμάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη και όλη ανανέωσαν πλέον το ραντεβού τους για την κρίσιμη διαδικασία της Τετάρτης (28/7) που θα συζητηθεί αποκλειστικά το μείζον θέμα των απαλλοτριώσεων στην περιοχή του αεροδρομίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top