skip to Main Content
βαλλιανατος διονυσιος (Copy)

Το Νέο βιβλίο του Διονύση Ν. Βαλλιανάτου, αποτελεί μία κοινωνιολογική ιδιαίτερη ματιά στον κόσμο του σεξ με χαρακτηριστικό χιούμορ .

Γράφει η Espressonews.gr

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΞ

Αν πραγματικά ο έρωτας και το σεξ είναι πόλεμος ή σύγκρουση μεταξύ των δύο φύλων, μπορούμε να οριοθετήσουμε ως περίοδο ανακωχής το σεξουαλικό ζευγάρωμα, μια ανακωχή η οποία όμως είναι ένοπλη για μια σειρά αιτιών, από τις οποίες η κυριότερη εντοπίζεται στο γεγονός ότι, η κατοχή που έπεται του πολέμου, περιλαμβάνει τον φόβο της απώλειας, είτε της κυριαρχίας είτε της αυτοκυριαρχίας και επομένως επιβάλλει μια συνεχή επαγρύπνηση.

Ταξιδεύοντας σ΄ αυτό το υπέροχο ταξίδι του σεξ, ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος προσπαθεί να μας πλησιάσει όσο μπορεί περισσότερο, ζώντας μαζί μας καταστάσεις και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Όσο για τα… επιπρόσθετα μικρής πλάγιας γραφής, τα έγραψε για να ξεφύγει λίγο από το πολύ επιστημονικό και να μειδιάσουμε λίγο, περιγράφοντας διαφορετικά… τα του ταξιδιού. Άλλωστε πρέπει να είμαστε χαρούμενοι σε ένα τέτοιο ταξίδι, όπου αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «όταν η επιστήμη συνάντησε το χιούμορ».

Το βιβλίο αυτό παρότι επιστημονικό, γραμμένο με πολύ ιδιαίτερο χιούμορ – ένα πάντρεμα πολύ δύσκολο λόγω των θεμάτων που αναλύει – είναι μια περιγραφή, περιπλάνηση και ανάλυση εικόνων ενός ταξιδιώτη, σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης, τον έρωτα, τον πόθο, την χημεία της συνεύρεσης, του σεξ και την δύναμη να κάνεις το βάρος της ζωής, θάρρος για τον έρωτα και την ηδονική αγκαλιά.

Κατά τον πλουν, μαθαίνεις να είσαι αυτός που είσαι και να λες αυτό που αισθάνεσαι, γιατί αν κοιτάξεις γύρω σου, υπάρχουν ζευγάρια όπου ο ένας από τους δύο… τουλάχιστον περισσεύει και ότι αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση…

Και βέβαια δεν ισχύει ότι σε ένα ζευγάρι, ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι πιστός… κατά προτίμηση ο άλλος!

Έτσι ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος δημιουργεί μια κατάσταση δυνητικά ανταγωνιστική, στην οποία ο καθένας πρέπει να «παίξει», χρησιμοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση που υποστηρίζει ότι, «στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται».

ISBN 978-960-02-3574-6, Σχήμα 21×14, Σελίδες 338, Τιμή: €18,50 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ)

Έκδοση Αθήνα 2019

Ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Ιατρός και Κοινωνιολόγος με άριστα και έπαινο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής την έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών α) στην Κοινωνική Προστασία από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και β) στην Υγιεινή και Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Αθήνας.

 Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Ρώμης, ως καθηγητής στην Α.Σ.Ν. Ευαγγελισμού, στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, σε σχολές γονέων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ψυχικής Υγείας, ως επίσης εισηγητής και εκτελεστής ψυχιατρικού προγράμματος αποασυλοποίησης ασθενών.

Είναι τ.πρόεδρος της Εταιρείας «Νευροεπιστημονικών Σπουδών και Ερευνών». Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, του εξωτερικού και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Αθηνών.

Επίσης Πρόεδρος & Διοικητής Νοσοκομείου και ειδικός σύμβουλος του Υ.Υ.Κ.Α. και Ε.Π.Υ.

         Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Το βιβλίο αυτό του Διονύση Ν. Βαλλιανάτου, αποτελεί μία κοινωνιολογική ιδιαίτερη ματιά στον κόσμο του σεξ με χαρακτηριστικό χιούμορ, που προλογίζει ο Σεξολόγος καθηγητής Ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής.

Έργα του ιδίου :

Η δυναμική του προ-εγώ, εγώ, υπέρ-εγώ, εφαρμοσμένη στην οδήγηση, CIBA-GEIGY, Αθήνα 1986.

Ένα espresso παρακαλώ, ΙΩΛΚΟΣ, Αθήνα 2003.

Un espresso per favore, E.P. Theatrale, Roma, 2003.

Ουτοπία και Αναζήτηση, 1η Ποιητική Ανθολογία, ΙΩΛΚΟΣ, Αθήνα 2003.

Παραιτούμαι από την αγωνία ν’ αγαπάω, ΔΙΑΣΤΕΡΟΣ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ, Αθήνα 2004.

Η γενιά της αυξημένης αδρεναλίνης: Προβληματισμοί και επισημάνσεις, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2005.

Νευροκοινωνιολογία, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, Αθήνα 2008.

Αναμνήσεις από το μέλλον, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, Αθήνα 2008.

Memories from the future, PAPAZISIS PUBLICATIONS, Athens 2009.

ΑμεΑ – ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ – Κοινωνική & Επαγγελματική Επανένταξη,  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, Αθήνα 2010.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, (θεατρικό), ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ”, Πειραιάς 2013.

Ο ΝΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΑΤΕΣ ΤΟΥ, (θεατρικό), ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ”, Πειραιάς 2014.

(Στο θέατρο ΛΥΧΝΟΣ 2014-2015 με τον τίτλο «ΕΛΛΑΣ…ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΟΥ!»)

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, 2η Ποιητική Ανθολογία, ΕΚΔΟΣΕΙΣ  “ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ”, Πειραιάς 2014.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, (θεατρικό),  ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ”, Πειραιάς 2015.

GIOCO CON L’ ILLUSIONE, (Riproduzione teatrale), Roma, Auto edizione, 2018.

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ by Sakis Voutos on Scribd

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top