skip to Main Content
DSC 0306 (Copy)

Το Γεγονός της Χρονιάς

Συνένωση Α.Σ.Κ. – Κ.Α.Ο. 2013: Και το όνομα αυτού…. Α.Σ. Κεφαλληνιακός (Εικόνες Video)

Πριν από λίγο, στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, δόθηκε Σ.Τ. στα τοπικά Μ.Μ.Ε., των Σωματείων μπάσκετ Α.Σ. Κεφαλονιά – Α.Ο. Κεφαλληνιακού με θέμα τη συνένωση τους, αφού στη συνέχεια να πορευθούν μαζί.

Στο πάνελ κάθισαν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων Α.Σ.Κ. – Κεφαλληνιακού, κ.κ. Μιχ. Βασιλάτος και Γ. Αντωνάτος αντίστοιχα. Μαζί τους και το ιερό τοτέμ του Κεφαλονίτικου μπάσκετ, Πάνος Ματιάτος.

Στην αίθουσα επίσης παραβρέθηκαν και άλλα μέλη των δύο συλλόγων (Χάρης Κουνάδης – Δημήτρης Τιμοθεάτος).

Το λόγο πρώτος πήρε και άνοιξε τη συζήτηση – ενημέρωση ο πρόεδρος του Α.Σ.Κ. κ. Μ. Βασιλάτος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους παριστάμενους δημοσιογράφους, εξήγησε τους λόγους και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης συνένωσης τονίζοντας ότι, «ανακοινώνουμε σήμερα επίσημα την συνένωση του Α.Σ. Κεφαλονιά με τον Κεφαλληνιακό 2013 σε ένα Σωματείο. Σε μια ιστορική ημέρα για το μπάσκετ της Κεφαλονιάς και επίσης σε μια πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία δεν είναι τυχαία και προήλθε από διεργασίες τουλάχιστον ενός έτους.

Ο λόγος της συνένωσης είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με το καλό του αθλήματος, το οποίο όλοι από διαφορετικές πηγές το αγαπάμε και το υπηρετούμε πολλά χρόνια.

Ξεπεράσαμε τα οικονομικά προβλήματα και θα μπούμε τη νέα χρονιά με αρκετές αλλαγές, εκτός του Σωματείου και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Μέσα στην εβδομάδα, θα σας ανακοινώσουμε τον νέο coach, που είναι προπονητής εγνωσμένης αξίας και έχει περάσει ακόμη και από την Α1 Εθνική κατηγορία.

Πρόεδρος, μετά την τιμή που έγινε από τα δύο Σωματεία, θα είμαι εγώ και θεωρώ ότι είναι μια συνέχεια μου, κάτι σαν ένα βιβλίο που τσακίζεις τη σελίδα για να επιστρέψεις να συνεχίσεις».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο coach Ματιάτος, ο οποίος ανέφερε ότι, «αυτή η συνένωση είναι σε σωστό δρόμο και θα φανεί πολύ αποδοτική για το σωματείο μας, ενώ του δίνει μια έξτρα δυναμική».

Τελευταίος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Κ.Α.Ο. 2013 κ. Γ. Αντωνάτος, ο οποίος είπε: «Σημαντική ημέρα η σημερινή, αφού έτσι η ομάδα θα δώσει έμφαση στις υποδομές της και ο προπονητής που θα έρθει θα ρίξει βάρος στην οργάνωση της ακαδημίας του νέου Συλλόγου, ώστε τα παιδιά να μάθουν σωστά το άθλημα, με σύγχρονες προπονητικές μεθόδους και αυτό θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτά.

Για αυτό θα έρθει για να μείνει και ο στόχος του θα είναι διδάξει σωστά τα παιδιά, να τα προετοιμάσει και σιγά – σιγά αργότερα, να έχουμε πιο ποιοτικό μπάσκετ στο νησί.

Είμαστε σίγουροι ότι, όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει λόγος να επανέλθουμε σε παλιά λάθη.

Στο σημείο αυτό ζήτησε τη βοήθεια της κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή που δεν έχει ξαναγίνει στο νησί και σε κανένα άθλημα.

Θέλει υπομονή, επιμονή και συνέπεια από όλους, κάτι που πιστεύω ότι υπάρχει από όλους».

Επανερχόμενος ο νέος πρόεδρος κ. Μιχ. Βασιλάτος τόνισε ότι, «δεν θα πέσουμε σε λάθη παλαιότερων χρόνων φέρνοντας ξένους παίκτες, αφού η ομάδα θα αποτελείται αμιγώς από Κεφαλονίτες αθλητές».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και ιδιαίτερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το γηπεδικό πρόβλημα και τόνισε ότι μπορούν τα δύο ανοικτά να κλειστούν με ειδική μεταλλική κατασκευή και να γίνουν προπονητήρια των ακαδημιών.

Τόνισε την οικονομική αφαίμαξη των τοπικών Σωματείων που αναγκάζονται κάθε Σαββατοκύριακο να δαπανούν τουλάχιστον 900€ σε μετακινήσεις σε Πάτρα και Πελοπόννησο και εξέφρασε το παράπονο του στο ότι, θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη πολιτική, από τη Ναυτιλιακή εταιρία που εκτελεί τα δρομολόγια στο νησί μας, ως προς το κόστος των εισιτηρίων.

Τα χρώματα της ομάδας θα είναι το μπλε – άσπρο και η νέα πλέον ομάδα θα ονομάζεται Α.Σ. Κεφαλληνιακός.

Τέλος, όπως είπε, κλείνοντας την Σ.Τ. ότι, το τουρνουά «Φωτ. Τσιλιμιδός» θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα γήπεδα μπάσκετ.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top