skip to Main Content
IMG 4520 E1552672844818

Τους υποψήφιους στην Περιφέρεια στην Κεφαλονιά παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση σήμερα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε η επικεφαλής  Αλεξάνδρα Μπαλού η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό των υποψηφίων αναλυτικά. Μαζί της ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιάννης Κουρούκλης, Δημ. Μαντζουράτος και Νίκος Αθανασάτος.

Πριν την παρουσίαση η Αλεξάνδρα Μπαλού αναφέρθηκε στη “μάχη της Λακούβας”, το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ Κράτσα και Γαλιατσάτο. και κάλεσε τον λαό των Ιονίων Νήσων να μην πέσει στις λακκούβες που στήνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί μνηστήρες της καρέκλας στην Περιφέρεια και στους Δήμους.

Οι Υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Κεφαλονιάς είναι: Νίκος Γκισγκίνης, Νατάσα Βασιλείου και Σοφία Ποταμιάνου. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Για δεύτερη φορά επισκεέφθηκε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρα Μπαλού, η οποία περιόδευσε συνοδευόμενη από τους υποψήφιους δημάρχους Αργοστολίου, Γιάννη Κουρούκλη, Ληξουρίου, Δημήτρη Μαντζουράτο, Ιθάκης, Νώντα Μαυροκέφαλο και Σάμης, Νίκο Αθανασάτο. Οι υποψήφιοι πραγματοποίησαν επίσκεψη σε εργασιακούς χώρους και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους των νησιών μας.

Την δεύτερη μέρα της περιοδείας της, την Τετάρτη 13/3/2019, επισκέφθηκε, συνοδεία κλιμακίου της ΛΑ.ΣΥ., τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Παλικής και το ΚΕΠ στο Ληξούρι. Έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, τη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναδείχθηκε και η απαράδεκτη κατάσταση του συνόλου των υποδομών που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου (Γηροκομείο) όπου τόνισε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί  άμεση προτεραιότητα η φροντίδα και περίθαλψη των ηλικιωμένων και ανέδειξε τον Αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των Τοπικών Διοικήσεων στον Τομέα αυτό. Η Αλ. Μπαλού αναφέρθηκε επίσης, στη σημαντική βοήθεια, παρά τις αντιξοότητες, που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα αυτό.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου. “Η σχολική κοινότητα”, ανέφερε, “πρέπει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει άμεσα νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και άμεση ενίσχυση – αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ως ακατάλληλα από τους σεισμούς”. Ακόμα, σχετικά με το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου,  τόνισε ότι παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης – Δήμου και Περιφέρειας σχετικά με το ποιος έχει της ευθύνη για την αποκατάσταση του κτιρίου αυτού. Και μάλιστα, το παιχνίδι αυτό παίζεται στις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Σημείωσε ότι 5 και πλέον χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόοδος σχετικά με τα έργα αυτά, καθώς είναι προφανές ότι σχολεία και άλλες υποδομές δεν αποτελούν προτεραιότητα, σε αντίθεση με έργα που αφορούν στην ενίσχυση της κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου.

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού έκλεισε το απόγευμα της Τετάρτης με συγκέντρωση στο καφενείο της Αγίας Θέκλης όπου έγινε πλούσια συζήτηση για το οδικό δίκτυο, το Νεκροταφείο, την Εκκλησία και το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης.

Την Πέμπτη 14/3/2019 επισκέφθηκε την Ιθάκη, και συγκεκριμένα το χώρο που στεγάζονται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κατά την συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς, τονίστηκαν ο ταξικός προσανατολισμός του σχολείου που ενισχύεται και με την τελευταία πρόταση νόμου του Υπουργείου για το Λύκειο. Επίσης, συζητήθηκε ο απαράδεκτος νέος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών, το προσοντολόγιο, η απομάκρυνση από το βασικό πτυχίο αλλά και η ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν κάθε χρόνο τα τεράστια κενά της Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με το προσωπικό της βάρδιας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ιθάκης. Στη συζήτηση που  ακολούθησε αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων που έχουν να κάνουν με την κατάργηση του σώματος της Δασοπυρόσβεσης και στην απόσπαση σοβαρών δυνάμεων στη φύλαξη των αεροδρομίων. Δυνάμεις που λείπουν από τα καθημερινά πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Η λειψανδρία και τα εξαντλητικά ωράρια ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας των ανδρών του Σώματος.

Κατά την περιοδεία της στην Ιθάκη, η υποψήφια Περιφερειάρχης  επισκέφθηκε τους χώρους του ΚΑΠΗ του Δήμου Ιθάκης και του κτιρίου των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου.

Παρόντες στην περιοδεία και στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους ήταν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιθάκης, Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιθάκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νώντας Μαυροκέφαλος και τοπικά στελέχη της παράταξης.

Την τελευταία μέρα, Παρασκευή 15/3/2019, η υποψήφια περιόδευσε στη Σάμη, όπου επισκέφθηκε τους χώρους του Λιμεναρχείου και το Ταχυδρομείο. Στην συνέχεια, παραβρέθηκε στα ΚΕΠ, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Τέλος, συζήτησε με κατοίκους του χωριού της Αγίας Ευφημίας σε καφετέρια της περιοχής.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, συζήτησε με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας Αργοστολίου, ενώ το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης έγινε η παρουσίαση τεσσάρων από τους υποψηφίους του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:

ΙΘΑΚΗ

Μιχαλόπουλος Δημήτρης

Είναι 34 ετών, παντρεμένος με ένα παιδί, πτυχιούχος Δημοσιογραφίας. Επαγγελματίας ΕΒΕ στην Ιθάκη, δραστηριοποιείται στον επαγγελματικό σύλλογο. Είναι μέλος του ΔΣ του αθλητικού σωματείου “Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ”. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο και την ιστιοπλοΐα.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Γκισγκίνης Νίκος

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1965. Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Κοινωνιολογία). Από το 1996 κατοικεί στην Κεφαλονιά. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Σπουδαστικού Συλλόγου Τ.Ε.Ι και μέλος του Κ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. Υπήρξε μέλος σε Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων και στην Ένωση Γονέων. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης και της Γραμματείας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Από το 2010 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Ποταμιάνου Σοφία

Γεννήθηκε το 1958 . Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Πάτρας. Εργάζεται στην Β/θμια εκπαίδευση. Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΙ (Γενική Γραμματέας). Υπήρξε  αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς –Ιθάκης. Υπήρξε Πρόεδρος του παραρτήματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Νατάσα Βασιλείου

Έχει γεννηθεί το 1961 και κατοικεί στο Ρατζακλί της Σκάλας. Είναι πτυχιούχος ΠΕ Κοινωνιολόγων με επιστημονική κατεύθυνση στην Κοινωνική ψυχολογία και τις Θεατρικές σπουδές, έχει εργασθεί ως εκπαιδεύτρια ιδιωτικών σχολών και Δημοσίων ΙΕΚ, και διετέλεσε από το 1994 έως το 2014 Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ασπροπύργου. Από το 2014 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top