skip to Main Content
Φ1 (4)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

apergia

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ:

  1. ΜΑΖΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΣΤΗΝ   48ΩΡΗ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ
  • Παρασκευή 6/5 στις 10:00 π.μ στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ
  • Σάββατο 7/5 στις 10:30 π.μ ΟΛΟΙ στο Ληξούρι, στη συγκέντρωση έξω από το παλιό Δημαρχείο Ληξουρίου
  1. ΤΑΞΙΚΟ  ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10.00 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες ,άνεργοι της Κεφαλονιάς,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το “παρών”!

Μαχητικά, με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες μας, στήνουμε εργατικό, λαϊκό μπλόκο στην επίθεση μεγαλοεργοδοσίας – Κυβέρνησης –Ε.Ε.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Στον κλάδο του εμπορίου βιώνουμε καθημερινά τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, την δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, τον εκβιασμό της απόλυσης και της ανεργίας.  Σε εξέλιξη είναι οι απολύσεις, τα κλεισίματα καταστημάτων και η απληρωσιά  στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η επέκταση της ημιαπασχόλησης στην πολυεθνική LIDL, η κατάργηση της σταθερής εργασίας με την μετατροπή των  εργαζομένων στα Σ/Μ   ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε ενοικιαζόμενους στην εταιρεία  ΜΕΤΡΟ  και η ένταση της εντατικοποίησης σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα είναι μόνο μερικά από τα δείγματα της αντεργατικής επίθεσης που βιώνουμε στον κλάδο.

Όλα τα παραπάνω, είναι αποτελέσματα του λυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση των κερδών τους και την κυριαρχία τους στην αγορά, διαδικασία κατά την οποία οι λιγότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αφού πρώτα έχουν «ξεζουμίσει» και εξαθλιώσει τους εργαζόμενους, είτε κατεβάζουν ρολά, είτε εξαγοράζονται από άλλες μεγαλύτερες.

Οι νόμοι του καπιταλισμού είναι αδυσώπητοι και είναι χαμένος από χέρι όποιος εργαζόμενος νομίζει ότι έχει εξασφαλισμένη τη δουλειά και τα δικαιώματα του, αν δέχεται να βάζει πλάτη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ο οποιοσδήποτε εργοδότης, πιστεύοντας ότι έτσι διασφαλίζεται και το δικό του μεροκάματο.

Για την «υγιή επιχειρηματικότητα», την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, την μείωση του «εργατικού κόστους» και την κερδοφορία των επιχειρηματιών, μεγαλοεργοδοσία –Κυβέρνηση-ΕΕ, ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους και δυσβάστακτη φορολογία.

Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586€ και  511€, καταργείται η σημερινή σύνταξη που ήταν 486€, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και ταυτόχρονα γίνεται επανυπολογισμός με μείωση βεβαίως των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η εργατική λαϊκή οικογένεια θα πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, ΦΠΑ 24%, 3 δις ευρώ τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η μεγαλοεργοδοσία-Κυβέρνηση-ΕΕ.

Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

·  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ι.Υ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΦΥΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top