skip to Main Content
20130805 140034 (Copy)

Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού:ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 23 Γενάρη 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο
και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης,αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 23 Γενάρη 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο και σχεδιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης για την πρετοιμασία της Πανεργατικής Απεργίας στις 4 Φλεβάρη.
Σχεδιασμός δράσης: Περιοδείες στους χώρους δουλειάς,ώστε να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε
εργασιακό χώρο.
Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τρίτη 6.30μμ στην αίθουσα του Εργα-
τικού Κέντρου,στο Αργοστόλι.
Σύσκεψη-κοπή πίτας των εργαζόμενων του κλάδου,την Παρασκευή στις 29 Γενάρη 11.00πμ στη πιτσαρία ”Bella Mangia” στο Ληξούρι.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, υλοποιώντας τις εντολές της ΕΕ και καλύπτοντας τις ορέξεις των μεγάλων εργοδοτών. Βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά μας, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Στόχος της είναι να γίνει η Ασφάλιση ατομική υπόθεση, να ανοίξει το δρόμο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, να απαλλάξει το μεγάλο κεφάλαιο μια και καλή από το “κόστος” της Ασφάλισης.
Οι περισσότεροι που δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε 15 χρόνια
ασφάλισης,εξαιτίας της εποχικότητας που επικρατεί στον κλάδο και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διατηρεί και διευρύνει η σημερινή κυβέρνηση,θα πάρουμε ψίχουλα που δεν θα φτάνουν ουτε για ασπιρίνες.
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι το φάρμακό μας, η προστασία της μητρότητας, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Τα βάρβαρα μέτρα, αν περάσουν, θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο: Ανασφάλιστη εργασία, ανεργία, κακοπληρωσιά, ελαστικές σχέσεις. Σκέψου, τι σημαίνουν λοιπόν αυτές οι αλλαγές: Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς κανένα δικαίωμα. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι λοιπόν ένα πλέγμα που αφορά συνολικά την ζωή μας και γι΄αυτό για μας η κατεδάφισή της αποτελεί αιτία πολέμου. Όλοι τώρα στον αγώνα, να μην τολμήσουν να περάσουν τα νέα μέτρα.
Η λογική του “τίποτα δεν αλλάζει”, του “ό,τι και να γίνει τα μέτρα θα περάσουν”, του “έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρουμε σύνταξη” δεν μας ταιριάζει. Είναι λογική βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης που μας θέλει απογοητευμένους, ηττοπαθείς, να δεχόμαστε με σκυμμένο κεφάλι τους σχεδιασμούς της. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν ορθώσουμε τείχος αντίστασης και αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Από μας εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Από τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί. Αν πάμε με μια από τα ίδια, το αποτέλεσμα το ξέρουμε: Είμαστε καταδικασμένοι. Ψηλά το κεφάλι, τώρα όλοι στον αγώνα, να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι τις ζωές μας, να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Συνάδελφε, θυμήσου: Όποια κατάκτηση, όποιο δικαίωμα απέκτησαν ποτέ οι εργαζόμενοι, όπως και η Κοινωνική Ασφάλιση, είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων και αναμετρήσεων των ίδιων των εργαζομένων, τίποτα δεν τους χαρίστηκε.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top