skip to Main Content
D9B83F213458E1944C7E7D4130A5EBC1 (Copy)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

ΝΑΤΣυνεχίζεται η κατάληψη του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων των Ναυτικών που αποφάσισε και πραγματοποιεί η ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με συνταξιούχους Ναυτεργάτες από τις 21/4/2016.

Σημειώνουμε ότι καμιά υπηρεσία του ΝΑΤ δεν λειτουργεί από την έναρξη της κατάληψης του κτηρίου του ΝΑΤ και καμιά υπόθεση δεν διεκπεραιώνεται στην διάρκεια της κατάληψης.

Επίσης επειδή κυκλοφόρησαν μια σειρά ανεύθυνες και ανυπόστατες φήμες ότι δήθεν με την κατάληψη θα καθυστερήσει η καταβολή των συντάξεων των Ναυτικών, διευκρινίζουμε ότι το λεπτό αυτό πρόβλημα το χειρίζεται η συντονιστική επιτροπή της κατάληψης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων και την Διοίκηση του ΝΑΤ  και είναι η μόνη υπόθεση που θα διευθετηθεί στην διάρκεια της κατάληψης ενώ η καταβολή των συντάξεων θα γίνει στην καθορισμένη ημερομηνία που έχει ήδη προ ημερών ανακοινωθεί χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή καθυστέρηση.

Για όλα τα άλλα ζητήματα καλούμε τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες του ΝΑΤ να μην προσέλθουν και ταλαιπωρηθούν άδικα αφού λόγω της κατάληψης ουδείς εργαζόμενος μπορεί να προσφέρει την εργασία του και σήμερα 22/4/2016.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα θα συνεδριάσει το Σάββατο 23/4/2016 και θα ανακοινώσει τις περαιτέρω αποφάσεις της για την πορεία του αγώνα και για τον σκοπό αυτόν θα εκδώσει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση.

Υπογραμμίζουμε ότι το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στις μέρες του Πάσχα αποτελεί συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αποτελεί λαιμητόμο για τα εναπομείναντα δικαιώματα των νυν και των μελλοντικών συνταξιούχων.

Επίσης το νομοσχέδιο καταργεί την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων μας (ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας κ.λπ) τα οποία ενοποιεί με το ΕΦΚΑ θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που κερδήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες από τους Ναυτεργάτες.

Η αγωνιστική αυτή δράση της ΠΕΝΕΝ είναι ενταγμένη σε ένα πολύμορφο αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων το οποίο θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                   Κροκίδης Νικόλαος

πηγη

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top