skip to Main Content
ΦΟΡΤΕΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ κ ΦΟΡΤΕ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ voutospress.gr

Ερώτηση: Κύριε Φόρτε βρισκόμαστε λίγες μέρες  πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου ποια είναι τα μηνύματα του κόσμου , τι λένε οι δημοσκοπήσεις;

Απάντηση: Τα μηνύματα που παίρνω τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας είναι νικηφόρα με βεβαιότητα για τον δεύτερο γύρο και την τελική νίκη. Όσο για τις δημοσκοπήσεις μπορεί να καταγράφουν τις τάσεις της στιγμής όμως δεν παύει η καλύτερη δημοσκόπηση να είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου που την εισπράττουμε  καθημερινά.

Ερώτηση: Έχετε ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις και ομιλίες , τι σας λένε αυτοί που συναντάτε;

Απάντηση: Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι να ακούσουμε τα προβλήματα και να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς, τόσο των θεσμικών φορέων όσο και του απλού κόσμου αλλά να ακούσουμε και προτάσεις για τη λύση χρόνιων προβλημάτων. Η εικόνα που προκύπτει , είναι μια εικόνα εγκατάλειψης των γειτονιών του Αργοστολίου, αλλά και τρομακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από την δίχως προγραμματισμό εκτέλεση των έργων στο κέντρο της πόλης, την αδιαφορία για την περιφέρεια του Δήμου με έργα που έχουν βαλτώσει ή έχουν μείνει απλά στις εξαγγελίες. Συναντάμε πολίτες απογοητευμένους που όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαν κάτι να γίνεται στον τόπο τους, τόσο σε μεγάλα έργα υποδομής όπως είναι το λιμάνι του Πόρου, ο βιολογικός και η αποχέτευση της Σκάλας και του Πόρου, όσο και σε απλές καθημερινές υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός και η οδοποιία. Σε αυτούς τους πολίτες με το χέρι στην καρδιά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θα είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη.

Ερώτηση: Μιλάτε για έργα υποδομές κλπ που θα υλοποιήσετε. Πόσο εύκολο είναι αυτό σε μια χώρα των μνημονίων;

Απάντηση: Πρώτα απ’ όλα  θα σας αναφέρω ότι η άμεση πηγή χρηματοδότησης  για την αυτοδιοίκηση δεν είναι ή μάλλον δε θα έπρεπε να είναι  το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αντιθέτως και ανεξαρτήτως μνημονίων οι πλέον σίγουροι πόροι έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής  ένωσης παραμένουν ενεργά  ανεξαρτήτως μνημονίων. Το υπόλοιπο του ΕΣΠΑ για την περιφέρειά Ιονίων Νήσων είναι περί τα 110 εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα μέχρι το τέλος του 2020 και ως εκ τούτου αυτοί που θα καταθέσουν ή έχουν καταθέσει μελέτες έχουν πολλές πιθανότητες να επιλεχθούν. Επίσης ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός του επόμενου ΕΣΠΑ 2021-2027. Δυστυχώς η εικόνα που έχω είναι ότι η δική μας διεκδίκηση παραμένει στο απόλυτο μηδέν. Οι διεκδικήσεις στα ευρωπαϊκά προγράμματα δε γίνονται  με τηλέφωνα στον «κολλητό» ή τον «αδερφό»  αλλά με κατάθεση αξιόπιστων προτάσεων. Αυτό λοιπόν θα κάνουμε, θα επικεροποιήσουμε  τις όποιες υπάρχουσες μελέτες και θα ετοιμάσουμε νέες για το ΕΣΠΑ που έρχεται.

Ερώτηση:  Πολλοί σας ασκούν κρητική του τύπου « τι θέλει τώρα ο Φόρτες και ανακατεύεται , η τι καινούργιο έχει τώρα να μας πει αυτός; Κάποιοι μιλούν ακόμη για φαντάσματα η Ζόμπι του παρελθόντος. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση:  Πρώτα απ’όλα πρέπει να σας πω ότι οι περισσότεροι που όχι καλοπροαίρετα διαχέουν αυτή την άποψη και μάλιστα τεχνηέντως, υπήρξαν, συνοδοιπόροι από την εποχή της μεταπολίτευσης άρα το «επιχείρημα» είναι εκ του πονηρού….

Παρακάμπτοντας τις όποιες προβοκάτσιες λοιπόν και επειδή δε θα ήθελα να υπεκφύγω της ερώτησης σας απαντώ ως εξής: Η σημερινή εικόνα της Κεφαλονιάς και ειδικότερα του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου ο οποίος εκτείνεται από τη Θηνιά μέχρι τον Πόρο προκαλεί θλίψη και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να δω το νέο Δήμο να καταρρέει πριν ακόμη συσταθεί. Σε αυτό το θλιβερό τοπίο αν αγαπάς τον τόπο σου και έχεις δώσει την ψυχή σου για αυτόν δεν μπορείς να αποστασιοποιείσαι, δεν δικαιούσαι να απέχεις !

Εγώ είμαι ενεργός με μόνο σκοπό να πάει μπροστά ο νέος δήμος και η κοινωνία μας.

Ερώτηση:  Πολλοί και ιδιαίτερα από το ψηφοδέλτιο του κυρίου Μιχαλάτου σας κατηγορούν ότι η κριτική σας εξαντλείται ως προς την υποψηφιότητα του κυρίου Μιχαλάτου , ενώ αφήνετε το Μέγαρο αλώβητο, τι έχετε να πείτε για αυτό;

Απάντηση:  Η όποια κριτική ασκείται από την παράταξη μας και εμένα προσωπικά δεν είναι προσωπική , αφορά πολιτικές και τρόπο που αυτές ασκούνται και καθόλου πρόσωπα!

Οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος που διάβασε ή προτίθεται να διαβάσει τις απόψεις μας στο makisfortes.com θα δει ότι  έχουμε ασκήσει κριτική και έχουμε προτείνει λύσεις διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Ουδέποτε αναφέρθηκα ή επιτέθηκα προσωπικά σε κανέναν συνυποψήφιο, αλλά η υποδικία Παρίση και Μιχαλάτου (ιδιαίτερα του δεύτερου για κακουργηματικές πράξεις) είναι πολιτικό θέμα από τη στιγμή που σχετίζεται με την διοίκηση που άσκησαν ως Δήμαρχος Κεφαλονιάς ο πρώτος και Δήμαρχος Λειβαθούς ο δεύτερος. Ρωτώ λοιπόν και ξαναρωτώ και τους δυο αν θα σεβαστούν τη λαϊκή βούληση όπως θα εκφραστεί στις 26 Μαίου/2 Ιουνίου. Τι θα πράξουν εφόσον η όποια απόφαση των πειθαρχικών επιτροπών και των δικαστηρίων (προφανώς και πρώτος το απεύχομαι κάτι τέτοιο) είναι καταδικαστική γιαυτούς.

Και γιατί δεν άφησαν τον εαυτό τους έξω από τις εκλογικές διαδικασίες προκειμένου να «καθαρίσουν» το όνομα τους αλλά συμμετέχουν ενισχύοντας ένα ομιχλώδες τοπίο γύρω από την προοπτική του νέου Δήμου και μάλιστα στο ξεκίνημά του;

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top