skip to Main Content
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ1 (Copy)

Συνέντευξη τύπου Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού

Δευτέρα μεσημέρι , 23 Δεκεμβρίου με άρωμα Χριστουγέννων στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειαχης Σταύρος Τραυλός παράθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ενώ στο διπλανό γραφείο συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Ο Σταύρος Τραυλός διανύει τους πρώτους μήνες της θητείας του στο αξίωμα και από τις πρώτες μέρες έπεσε στα δύσκολα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα στη περιοχή της Αγίας Ευφημίας και στο Νυφι.

Οι τρεις δήμοι της Κεφαλονιάς ήταν πολύ αδύναμοι να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα των πρώτων ημερών, ούτε προϋπολογισμούς δεν είχαν να μισθώσουν μηχανήματα, η ΠΕ Κεφαλονιάς πήρε όλο το βάρος στήριξης των περιοχών που πλήγηκαν.  Μετά την έγκριση όμως των προϋπολογισμών τους βρήκαν τον βηματισμό τους.  Η συνεργασία μας και με τους τέσσερις δήμους του Νομού μας και με τους τέσσερις δημάρχους είναι άψογη.

Έτσι λοιπόν η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό του έργου του αυτό το μικρό χρονικό διάστημα , συνεχίστηκε με την αναφορά των έργων που έχει προγραμματίσει για Κεφαλονιά και Ιθάκη και κατέληξε με τις προτεραιότητες της πρώτης  χρονιάς  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΕ λόγω μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.

Tα καλά νέα που ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν της τάξης του 1,6 εκατ ευρώ που εισέπραξε η Περιφέρεια από τον έκπτωτο πρώην εργολάβο του έργου του  λιμανιού του Πίσω Αετού , μετά από τους νομικούς αγώνες του προκατόχου του Παναγή Δρακουλόγκωνα.

 Όσο αφορά τα έργα που θα σηματοδοτήσουν την θητεία στη πρώτη σειρά της λίστας είναι η επαρχιακή οδός Αργοστολίου Πόρου με στόχο παράκαμψης στα Μουσάτα, Βλαχάτα, Σιμωτάτα.  Ένα μεγάλο έργο το οποίο θα ξεκινήσει με μελέτες επί της θητείας του και θα ολοκληρωθεί σε επόμενες θητείες «αρκεί να γίνει το έργο, δεν έχει σημασία ποιος θα το τελειώσει»,  είπε χαρακτηριστικά.

Αλιευτικά καταφύγια – Λιμάνια

Ζόλα, Αγία Πελαγία, Πεσσάδα: Επικαιροποιούνται μελέτες για να γίνει αναβάθμιση τους ενώ αυτό του Κατελειού είναι μια ξεχωριστή περίπτωση γραφειοκρατίας που απαιτεί πολύ δουλειά για το ξεμπλοκάρισμα.

 Θα προχωρήσουν τα έργα :

  • του παραλιακού μετώπου στο Ληξούρι από την οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών από την Περιφέρεια Αττικής (2 εκατ. ευρώ)
  • του παραλιακού μετώπου Σάμης – Καραβόμυλου

ΠΑΛΙΚΗ

  •  το παραλιακό μέτωπο
  • Επισκευή Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου
  • Πλατείες στα χωριά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο Λαυράγκα στα Ραζάτα. Δυσκολίες στη μελέτη λόγω της απόφασης του ΚΑΣ να αναπαλαιωθεί και ο οικίσκος του δωρητη Λαυράγκα για τον οποίον όμως δεν βρίσκονται διαθέσιμα σχέδια.

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη . Πάση θυσία θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της με εξεύρεση πόρων

Η οικογένεια Σκλάβου είναι διατεθειμένη να δωρίσει στη περιφέρεια τα έργα του μεγάλου γλύπτη με την προϋπόθεση εξασφάλισης ασφαλούς κτιρίου για τη φιλοξενία τους.

ΠΡΟΒΟΛΗ

  • Ενέργειες για τη παραγωγή ταινίας με την ιστορία του ΠΕΡΣΕΑ (ναυάγιο)
  • Αστεροσκοπείο Ευδοξου  δήλωσε τη πρόθεση για την αξιοποίησή του

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Προσθήκη νέας πτέρυγας στο Κλειστό Γυμναστήριο
  • Βελτίωση γηπέδου Αργοστολίου και
  • Ολοκλήρωση γηπέδου Σκάλας

√ Όσο δε αφορά την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου μετά από ελέγχους των υπηρεσιών στην Κεφαλονιά εφαρμόζεται σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ η ίδια η ΠΕ έχει αφαιρέσει από τους κοινόχρηστους χώρους της τα τασάκια.

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top