skip to Main Content
%cf%86%cf%86%cf%86 Copy

Συνέντευξη της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου – Τι είπε (και τι δεν είπε)……

…..για απαλλοτριώσεις, Χάρακα, έργα αλλά και τα 3.7 εκ. που (φυσικά) έχουν δοθεί .

Για το θέμα των απαλλοτριώσεων, αλλά και για άλλα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την Κεφαλονιά, μίλησε η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, στον Ionian Galaxy.

Οι απαλλοτριώσεις… στην εξέδρα

Για τις απαλλοτριώσεις η βουλευτής φάνηκε, προς το παρόν, να πετάει… «την μπάλα στην εξέδρα», αφού απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας και να τοποθετηθεί για το τι πρέπει να γίνει. Μόλις λίγες ώρες πριν, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος είχε ζητήσει τις έκτακτες συγκλήσεις του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου, όμως η βουλευτής απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε… επαναστατική δήλωση για το θέμα.

Είπε μάλιστα ότι ότι προέχουν οι βελτιώσεις στον χώρο που ήδη καταλαμβάνει το αεροδρόμιο, επιβεβαιώνοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχει θέμα με τις απαλλοτριώσεις. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα, το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Fraport, να προχωρήσει σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εάν του ζητηθεί, ώστε να δοθεί η γειτονική έκταση για την επέκταση του αεροδρομίου. Κάτι που, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Γαλιατσάτος έχει ήδη ζητηθεί, αφού πήγαν και οι ανανεώσεις των περιβαλλοντικών μελετών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε πάντως ότι, για να γίνει οποιαδήποτε απαλλοτρίωση, θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί πρώτα οι ιδιοκτήτες και κάτι τέτοιο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει γίνει. Βέβαια δεν είπε τι θα γίνει εάν όντως ενημερωθούν, π.χ. σε λίγες μέρες, και αρνηθούν να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους, έστω και έναντι ανταλλάγματος.

«Αυτά τα πλάνα υπήρχαν από χρόνια», είπε η βουλευτής, η οποία στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι το αεροδρόμιο τον τελευταίο καιρό είχε αφεθεί ουσιαστικά στην τύχη του.

Τα 3.7 εκ. έχουν δοθεί

Η βουλευτής απάντησε και για το θέμα των 3.7 εκ. ευρώ, που δόθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, λέγοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί.
«Έχουν δοθεί αυτά σε υποδομές», είπε η βουλευτής, η οποία πρόσθεσε ότι «είμαστε σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και σε λίγο κλείνει ο λογαριασμός». Με τον τρόπο αυτό έδωσε έμμεσα απάντηση και στον Δήμο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε προχωρήσει σε σειρά ανακοινώσεων για το θέμα.

Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική

Η κ. Θεοπεφτάτου έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική για το έργο που επιτέλεσε το καλοκαίρι που μας πέρασε, προσθέτοντας ότι η σεζόν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, κύλησε χωρίς μεγάλες πυρκαγιές και η συμβολή της Πυροσβεστικής σε αυτό ήταν, φυσικά, καθοριστική.

Η Ιακωβάτειος και τα σχολεία

Για το θέμα της Ιακωβατείου, η βουλευτής είπε ότι προχωράει η μελέτη, με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, ενώ για τα σχολεία ότι εντός των ημερών βγαίνει η απόφαση να αδειοδοτούνται από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και να μην απαιτείται αδειοδότηση από την Υπηρεσία Δόμησης.
Η τελευταία εξέλιξη αναμένεται να απελευθερώσει τις εργασίες αποκατάστασης σε μία σειρά σχολείων που είχαν μπλέξει με την γραφειοκρατία και δεν μπορούσαν να αδειοδοτηθούν.

Ο Χάρακας και το Ληξούρι

Για το έργο του Χάρακα, η κ. Θεοπεφτάτου είπε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, και ότι σε λίγο καιρό θα μπει η μεταλλική γέφυρα. Απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης, είπε όμως ότι αυτό πιστεύει ότι θα γίνει πολύ σύντομα, πολύ πριν την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.
Επίσης, για το λιμάνι και την οδοποιία του Ληξουρίου προέβλεψε ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το επόμενο καλοκαίρι.

 Τα μάρμαρα

Τέλος, για το θέμα των μαρμάρων η βουλευτής είπε κι εκείνη με τη σειρά της, μετά τον περιφερειάρχη, ότι η έκθεσή τους στην Πύλο ήταν προσωρινή και ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Κεφαλονιά.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου

Συνέντευξη Σάκης Βούτος

  Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νεα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top