Τελικά “άνθρακες” αποδείχθηκε ο “θησαυρός” που δώριζε αφειδώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους συμβασιούχους των Δήμων. Θα θυμάστε πριν ένα μήνα περίπου που η κυβέρνηση υποσχόταν στους συμβασιούχους μονιμότητα καλώντας τους Δήμους να ανανεώσουν τις συμβάσεις μέχρι το Μάρτιο του 2018
Όσοι Δήμοι της χώρας εφάρμοσαν την νομοθεσία της κυβέρνησης και ανανέωσαν τη σύμβαση των συμβασιούχων τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν τους υπαλλήλους τους να δουλέψουν κάποιους μήνες ακόμη χωρίς αμοιβή, στην κυριολεξία δωρέαν. Σε όλη την Ελλάδα το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των Δήμων και ως τούτου οι λεγόμενοι «συμβασιούχοι»δεν πρόκειται να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Πρόκειται για μια εμπαιγμό της; κυβέρνησης στην πλάτη των εργαζομένων και εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς, η Νομική του Υπηρεσία και ο Δήμαρχος Παρίσης ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ καθώς είχαν επισημάνει την “θολούρα” που έκρυβε η σχετική κυβερνητική ρύθμιση και δεν προχώρησαν σε ανανέωση των συμβάσεων παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης που απλά λαΐκιζε .