skip to Main Content
SYLLHPHTHRIA LOYLOYDIA18 1

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΨΑΡΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

                                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου δεν θα λειτουργήσει για το κοινό  την Παρασκευή 30-07-2021 και από ώρες 10:00-12:00 ,

λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων  στην εξόδιο ακολουθία του συναδέλφου τους.

Οι πολίτες που επιθυμούν να απευθύνουν αιτήματα προς την Υπηρεσία Δόμησης, παρακαλούνται να τα καταθέτουν στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου.

                                                                    Aπό το Γραφείο Δημάρχου

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου εκφράζουν τη λύπη τους για την απροσδόκητη απώλεια του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΑ. 

Ο Γιάννης Ψαρράς, Πολιτικός Μηχανικός, υπήρξε στέλεχος της Πολεοδομίας Αργοστολίου για πολλά χρόνια. 

Θερμά Συλλυπητήρια στη σύζυγο του,  πρώην βουλευτή κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στα παιδιά του και στους λοιπούς συγγενείς. 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Π.Ε. Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης, Σταύρος Π. Τραυλός, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, για την απώλεια του συνάδελφου Πολιτικού Μηχανικού, Ιωάννη Ψαρρά, ο οποίος για πολλά έτη υπήρξε στέλεχος της Πολεοδομίας Αργοστολίου.

Θερμά Συλλυπητήρια, στην σύζυγό του, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στα παιδιά του και στην εγγονή του.

Ο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας &Ιθάκης, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια τoυ Ιωάννη Ψαρρά.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και στους λοιπούς οικείους του.

ΓΙΑ  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τον Γιάννη…
Συγκλονισμένοι από τον θάνατο του συντρόφου μας Γιάννη Ψαρρά,
αγαπημένου συζύγου της συντρόφισσας μέλους της ΚΕ και πρώην
βουλεύτριας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.
Η απώλειά του μας κάνει να νοιώθουμε από σήμερα φτωχότεροι.
Άνθρωπος εξαίρετος, πιστός στις αριστερές του πεποιθήσεις,
καλλιεργημένος, φιλομαθής και χαμηλών τόνων, ο Γιάννης Ψαρράς
τιμούσε με την παρουσία, την στάση και τις απόψεις του τον
πολιτικό μας χώρο και την αριστερά γενικότερα.

Η παρουσία του στο πλευρό της βουλευτού τα δύσκολα χρόνια της
οικονομικής ασφυξίας που πέρασε η πατρίδα μας, της έδωσε
δύναμη να εργαστεί ουσιαστικά και συνάμα αθόρυβα για το καλό
του τόπου χωρίς να ζητήσει ποτέ δάφνες και χειροκρότημα για όλα
αυτά που πέτυχε.
Άξιος σύντροφος για μια άξια συντρόφισσα! Εξαιρετικός πατέρας
και παππούς!
Εκ μέρους όλων των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής εκφράζουμε
τα θερμά κι ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην συντρόφισσα μας
Αφροδίτη και τα παιδιά του.
Για την πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ψαρράς θα είναι
για πάντα μαζί μας!

Αργοστόλι 28 Ιουλίου 2021
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια

του Γιάννη Ψαρρά

Η τοπική μας κοινωνία αποχαιρετά τον Γιάννη Ψαρρά, ένα αξιοσέβαστο μέλος της που τα τελευταία χρόνια έδωσε μια μεγάλη προσωπική μάχη με σεμνότητα και θάρρος.

Ο εκλιπών υπήρξε σύζυγος και σύντροφος ζωής της τέως Βουλευτού Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, στην οποία στάθηκε με χαρακτηριστική αξιοπρέπεια στη διάρκεια της Βουλευτικής της θητείας.

Στη σύζυγό του, στους οικείους και την οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου Συλλυπητήρια για την απώλεια τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

13 φίλοι του αποθανόντος Γιάννη Ψαρρά γράφουν: Αγαπημένε μας Γιάννη θα μας λείψεις πολύ!!! 

Ο αιφνίδιος θάνατος του Γιάννη του Ψαρρά, άφησε εμάς τους φίλους του, που τον ξέραμε καλά μέσα από κοινούς, άλλοτε διασταυρούμενους και άλλοτε αποκλίνοντες πολιτικούς δρόμους, παγωμένους και αδύναμους να κατανοήσουμε ότι το «ποτέ πια» του θανάτου, στον παρόντα αλλά και στον μέλλοντα χρόνο, θα είναι εδώ για να μας θυμίζει την απουσία του και να μας πληγώνει!

Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν για τον Γιάννη.

Για την επιστημοσύνη του ως μηχανικού στην πολεοδομία, για τις λύσεις που έδινε πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, αλλά και την ανθρωπιά και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη. Μαζί με την Αφροδίτη αποτέλεσαν ένα αλληλοσυμπληρούμενο δίδυμο, που επί των ημερών τους έφεραν την Πολεοδομία Αργοστολίου πρότυπο και υπόδειγμα στο Πανελλήνιο.

Για την γενναία στάση του απέναντι στον καρκίνο, για την ποιότητα της σχέσης του με την Αφροδίτη και τα υπέροχα παιδιά τους, για την διάθεση του να οργανώνει τις εξόδους μας για να βρισκόμαστε, όπου οι αναλύσεις και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν με συνοδεία απαραίτητα του αγαπημένου του ούζου!

Ωστόσο αυτό που δεν είναι εύκολο να γραφτεί, γιατί άραγε πως αποτυπώνεται σε λέξεις η φλόγα της ψυχής, είναι ότι ο Γιάννης διατηρούσε μέσα του ασίγαστη τη λαχτάρα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Να τα αλλάξει όλα! Αυτό ήταν και η βάση για να συμβούν όλα τα προηγούμενα. Ακόμα και τα χρόνια που πολιτικά οι δρόμοι μας απόκλιναν, όλοι γνωρίζαμε ότι ο πυρήνας του Γιάννη παρέμενε ο ίδιος. Αυτός που με απόλυτη καθαρότητα, καίρια και καταλυτικά, εκφράστηκε στο εξαιρετικό κείμενό του, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Πέτρου του Πετράτου για το Πολυτεχνείο, «Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973» Έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα!

Αγαπημένε μας Γιάννη θα μας λείψεις πολύ!!!

Ελένη Τζiβρά Χιόνη

Μάκης Χιόνης

Γιάννης Απέργης

Δημήτρης Παγώνης

Διονυσία Παγώνη

Βασίλης Πινιατώρος

Εύη Πινιατώρου

Γεράσιμος Μανωλάτος

Άγγελος Καλαφάτης

Αγγελική Λαγγούση

Παναγιώτης Κουνάδης

Νίκος Γιαννουσάκης

Γερασιμούλα Αντωνάτου

Σ Υ Λ Λ Υ Π Η Τ Η Ρ Ι Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, όταν με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του διακεκριμένου οφθαλμίατρου Μαρίνου Χιόνη. Με τον εκλεκτό αυτό άνθρωπο είχαμε συνεργαστεί τα τελευταία τρία χρόνια αποδεχόμενοι την πρότασή του να αθλοθετήσει τα τρία πρώτα βραβεία του Διαγωνισμού Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας , που προκήρυξε το Δ.Σ. το σχολικό έτος 2019-2020, ο οποίος δυστυχώς ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Με δική του πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκαν – σε συνεργασία & με τις οικογένειες Σπύρου & Αγγελικής Χιόνη και Δωροθέας ,χήρας Αλεξάνδρου Χιόνη – πέντε (05) Υποτροφίες στους αριστεύσαντες υποψηφίους του Νομού μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020. ΄Ενα χρόνο σχεδόν πριν είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να παρουσιάσουμε το πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο του εκλιπόντα κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής των Υποτροφιών αυτών στο ΄Αλσος του Κουτάβου. Εκπεφρασμένη επιθυμία του ήταν να συνεχιστεί η χορήγηση των Υποτροφιών αυτών και μάλιστα να γίνουν θεσμός. Για το σκοπό αυτό είχε επαφές με μέλη της ομογένειας χωρίς να καταφέρει να βρει ανταπόκριση. Μέχρι και την τελευταία επικοινωνία μαζί του τον περασμένο Μάρτιο – και παρά τα προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα- μας μετέφερε την αγωνία του για τη συνέχιση του έργου του αυτού και συζητήσαμε τις λεπτομέρειες για τη φετινή απονομή. Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε έκτοτε και δεν είχαμε περαιτέρω επικοινωνία και η αποδημία του ματαίωσε τα σχέδιά του. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο Μαρίνο Χιόνη ήταν το πάθος και ο ενθουσιασμός με το οποίο αγωνιζόταν για τα οράματά του αλλά και η καθημερινή έγνοια του να προσφέρει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά με όση δύναμη είχε χωρίς ποτέ να περιμένει ανταπόδοση. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του! Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με συγκίνηση! Αιωνία του η μνήμη!!! Για το Διοικητικό Συμβούλιο O Πρόεδρος Η Γραμματέας Δημήτρης Ζαβιτσιάνος Παρασκευή Κρούσσου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top