skip to Main Content
COSTAS EVANGELATOS PARIS 2008 768×642

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : « ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ »   

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του συλλόγου σε τακτική του συνεδρίαση  την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στο κτήριο του Ξενία συζήτησε το θέμα  που αφορά την αξιολόγηση των εργαζομένων και αποφάσισε τα παρακάτω:

Ο Σύλλογος μας  συμμετείχε από την πρώτη στιγμή ( ανακοίνωση της 27/04/2017 απόφαση της ) στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα των Δημοσίων Υπαλλήλων , που προκήρυξε η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. , επισημαίνοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία-Αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση της κυβέρνησης και της τρόικας, ανάγκασε την κυβέρνηση να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της, που εμπεριέχουν ωμό αυταρχισμό και τρομοκρατία .

Η Κυβέρνηση και η κ. Γεροβασίλη με την τροπολογία που ψήφισαν στη Βουλή θεσμοθέτησαν την ανταπεργία – αφού προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που είναι καθ’ όλα νόμιμη – κάτι που καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά δεν τόλμησε να νομοθετήσει.

Όπως  και στην περίπτωση της «αξιολόγησης» Μητσοτάκη και σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, τα νέα οργανογράμματα και την κινητικότητα, στόχος και της σημερινής «αξιολόγησης» είναι η υλοποίηση μνημονιακών υποσχέσεων και δεσμεύσεων για τη δημιουργία μικρού επιτελικού κράτους που θα δίνει αναθέσεις σε ιδιώτες.

Επιτελικό το κράτος, επιτελική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα και κακοπληρωμένοι και με πλήθος εργολαβιών που θα κληθεί όμως να επωμιστεί η ήδη οικονομικά επιβαρυμένη πλάτη των δημοτών.

Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο. Ο Σύλλογος καλεί τους  εργαζόμενους – μέλη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίσουμε  ενωμένοι και αποφασισμένοι με την ίδια δυναμική στάση, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό.  Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά.

Συναδέλφισσες – οι , το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί!!Με συλλογικό αγώνα και πάλι , δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία.

 Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της «αξιολόγησης»

Η Διονυσάτου Ευφημία τονίζει την ολιγωρία της πλειοψηφίας προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι  και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αποχή  για να μην περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση που είναι κατ επιταγή του 3ου μνημονίου και βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά μας δικαιώματα ψηφίζει το κείμενο της γραμματείας του ΠΑΜΕ .

   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    Ιωάννης  Μικελάτος                          Σταματούλα   Τσιμάρα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Αργοστόλι 10/102017
 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   

ΘΕΜΑ : «ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στο κτήριο του Ξενία συζήτησε το θέμα που αφορά τις απολύσεις των παρατασιούχων έως 31/12/2017 εργαζομένων του Δήμου Κεφαλονιάς Ακολούθως διαβάζεται η εισήγηση που έχει όπως παρακάτω:
Με την 201 /17 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 31/Ιουλίου καταληκτική ημερομηνία που όφειλε ο Δήμος να είχε προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες για την τροποποίηση του ΟΕΥ και να εντάξει τους 21 εργαζόμενους και προχωρήσει σε σύναψη νέας σύμβασης έως την31 /03 /2018 σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού .
Η Δημοτική Αρχή πιστή στην πολιτική αντίληψη της επιχειρηματικής διαχείρισης των ΟΤΑ και με εργαλεία την ΕΔΑΚΙ ,την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ προχωρά στη υλοποίηση της και με ευκολία αποφασίζει την απόλυση των παρατασιούχων συμβασιούχων . Φέρνει στο ΔΣ για έγκριση μόνο (5 )θέσεις εργασίας για να προκαλέσει και διχασμό μεταξύ των εργαζομένων . Η Δημοτική Αρχή που νοικιάζει εργαζόμενους για την λειτουργία του Μύρτου, των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης , κωφεύει στα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έχει χορηγήσει έως και σήμερα τα ΜΑΠ για το έτος 2016 ούτε και για το 2017 . Καταδικάζουμε την απόλυση των εργαζομένων
Ζητάμε την πρόσληψη εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Η Διονυσάτου Ευφημία τονίζει ο αγώνας των συναδέλφων δεν έχει χαθεί και ότι η δημοτική Αρχή εκτελεί πιστά τις αντεργατικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και ειδικά για το θέμα αυτό υπήρξε ολιγωρία του συλλόγου και ψηφίζει την πρόταση της .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Αργοστόλι 10/102017
 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   

ΘΕΜΑ : « ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στο κτήριο του Ξενία συζήτησε το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα παρακάτω: Στα πλαίσια της κινητοποίησης των φορέων για την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης του Αργοστολίου συμπαρατασσόμαστε στις δράσεις και διεκδικούμε από κοινού
– Την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συμπλέγματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας. –
-Την παροχή πλήρους ενημέρωσης για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών που βρίσκονται στο Νομό και τη λήψη ανάλογων μέτρων.
Την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της Δημόσιας Υγείας .
-Δεν παραδίδουμε το μέλλον και την Υγεία των παιδιών μας Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μαζί με το ΕΚΚΙ την Τρίτη 10κτώβρη έξω από την Α/Περιφέρεια .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top