skip to Main Content
Pjimage (3)

ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό συκαλακια

1 και 1/2 κιλό ζάχαρη

4 φλυτζάνια νερό

Λεμόνι Γαρίφαλο Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα τρυπάμε με μια χοντρή βελόνα

Τα αφήνουμε στο νερό για μερικές ώρες και τα βράζουμε για 15 λεπτά

Τα βγάζουμε τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε νερό κρύο

Μετα τα ξαναβραζουμε για 15 λεπτά

Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε μεσα τα σύκα τα βράζουμε για λίγο και τα αφήνουμε στη κατσαρόλα για 12 ώρες

Τα βγάζουμε απο το σιρόπι και το βράζουμε για να δέση λίγο

Ρίχνουμε μεσα τα σύκα το λεμόνι τη βανίλια και τα γαρίφαλα τα βράζουμε λίγο ακόμη και το σβήνουμε .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top