skip to Main Content
Kagian (Copy)

Στραπατσάδα Κεφαλονιάς – Forwoman.gr

Γρήγορο φαγητό της στιγμής καλοκαιρινό και πεντανόστιμο. Μια αγαπημένη συνταγή Επτανησιακής προέλευσης με αγνά ντόπια υλικά.

Υλικά

4, 5 ντομάτες ώριμες

ρίγανη του βουνού ( Από τον Αίνο)

λάδι ελιάς (ένα φλυτζάνι του καφέ )

3, 4 αυγά

φέτα Κεφαλονιάς ( 1 1/2 κούπα του τζαγιού)

μισή πράσινη πιπεριά προαιρετικά

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κυβάκια τις ντομάτες και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με την πιπεριά. Αφου πιουν τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Η μαμά μου έριχνε χωριστά τους κρόκους χωρίς να τους διαλύει. Ενώνουμε τα υλικά με την περίφημη κεφαλονίτικη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το λάδι και το πιπεράκι (το λάδι το βάζω στο τέλος). Όλη η διαδικασία δεν πρέπει να πάρει πάνω από 8 – 10 λεπτά, για να μείνει ζωντανή η γεύση της ντομάτας.

Καλή σας όρεξη!!

Πληροφορίες:

Η στραπατάδα συναντάται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής το καλοκαίρι. Το όνομα της το πήρε απο την ιταλική λέξη strapazzare που σημαίνει 1.κακομεταχειρίζομαι 2.κόβω μικρά κομματάκια.

Γράφει Η Μίκα Καππάτου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top